Den amerikanske storproduksjonen, Transformers: Age of Extinction, brukte stoler fra Kristiansand i filmen. Nå har stolen, som er designet av Alu-design, blitt skipet tilbake til Norge og står utstilt i inngangspartiet til salene. Kenneth Aslaksen, driftsleder på Fønix kino, er svært fornøyd med plasseringen.

— Transformers er en av de største «popcornfilmene» man kan se i år. Jeg har allerede fått se filmen, og det er action fra man setter seg i stolen til man forlater salen. Jeg er kjempefornøyd med å ha en rekvisitt fra en så stor film her på Fønix i Kristiansand, sier Aslaksen.

Stort i filmverden

Transformers-filmene er basert på lekefigurene samt tegne- og animasjonsfilmene med samme navn. Age of Extinction-filmen er den fjerde i rekken, og handler om at snille roboter på jorden blir forsøkt drept av en leiemorder fra en annen planet. Produksjonssjef i Alu design, Glenn Enge, kan ikke svare for stolens rolle i det kosmiske plottet, men gleder seg heller over at den er hjemme.

— Det er jo gøy å få den tilbake og at den er en del av noe så stort i filmverdenen, sier Enge.

- Bør tåle en støyt

Egentlig skal stolen brukes på en drillplattform til Aker Solutions, men Enge tror også den er godt skikket for verdensrommet.

— Stolen er solid rigget opp, så den bør tåle en støy, sier Enge.