KRISTIANSAND: — Vi hadde en litt ekstra lovsangsfest før påska, forklarer ungdomsarbeider Morten Marius Larsen i Filadelfia Kristiansand.

Det merket naboer, som påkalte lovens lange arm for å få lovsangerne til å senke armene og dempe musikken.

— Vi fikk melding om at det var høy musikk som hadde pågått hele dagen, med så høy bass at barna ikke fikk sove, opplyser operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Litt ekstra bass

Hele 400 personer, de fleste i alderen 15 til 20 år, var møtt fram til lovsangsfesten i Marvika. Denne varte fra klokka 20 til nærmere 22, deretter var det konsert med bandet Walking Sign fra klokka 23. — Lovsang, det å prise Gud, gjør vi hver fredag. Men dette var litt ekstra. Det kan godt hende lydmannen så muligheten til å skru opp bassen litt ekstra, det skal jeg ikke nekte for, sier Morten Marius Larsen.

Han snakket lørdag formiddag med lydteknikeren, som kunne bekrefte at nivået var litt høyere enn vanlig.

At du ikke skal plage naboer med lovsang har aldri hørt med blant de ti bud, likevel akter menigheten å ta mer hensyn til omgivelsene fremover.

— Vi vil jo at folk skal merke at vi har lovsangsfest, men det er kjedelig at det oppfattes som bråk, som holder folk våkne. Når det er sagt er det en veldig fin gjeng, som bare vil lovsynge utover natta. Det er ikke den verste type festing, mener ungdomsarbeideren.

- Forstyrrer natteroen

En politipatrulje rykket ut til menigheten i Marvika ved 23-tiden, og kunne konstatere at her hadde ingen tenkt å køye med det første.

— Vi har fått melding om at lovsangen i Filadelfia har nådd et volum som forstyrrer natteroen i Marviksveien i Kristiansand, meldte operasjonsleder i Agder politidistrikt på Twitter klokka 23.19. Politiet vurderte likevel lydnivået som såpass begrenset at aktiviteten kunne pågå til midnatt.

Filadelfia Kristiansand har midlertidig tilhold i Marvika i påvente av at menighetens nybygg med konferansefasiliteter og eldreboliger til 600 millioner kroner blir reist i Dronningens gate.