— Politiet tilstedeværelse i bybildet har forebygget veldig mye gjennom natten. Vi har hatt mange patruljer på jobb, og det var mange på til klokka 4 i natt, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt. Han styrte troppene fra midnatt og til klokken åtte søndag morgen.

— Det er i de store byene vi har hatt mest uro. De tilløpene til uro som har vært, er blitt ryddet opp i på stedet. Innsatsleder Rokseth fortalte også om mange folk på byen, men at det som var ble håndtert av patruljene, legger han til.

**AGDER: Mye feststøy

00-08:** Gjennom natten har det kommet inn en rekke meldinger til politiets operasjonssentral om fest, musikkstøy og annen bråk.

— I perioder har det vært så hektisk at vi ikke har rukket å twitre om alle henvendelsene. I tillegg var det mye småsaker vi ikke rakk å gjøre noe med. Vi på operasjonssentralen har nok hatt mer trøkk enn de ute i felten, oppsummerer operasjonsleder Øyvind Andersen.

**ARENDAL: Ville slåss

00.34:** En mann ringer politiets operasjonssentral fra Arendal sentrum. Vedkommende sier han vil sloss!

— Vi sendte en patrulje til stedet han var på. Mannen ombestemte seg og gikk hjem. Det ble dessuten litt for langt fra Arendal til Kristiansand, humrer Andersen om situasjonen.

**FARSUND: Skremte 87-åring

01.01:** Fra Borhaug meldes det om at noen har kastet fyrverkeri rundt soveromsvinduet til en eldre dame. Les mer i egen sak. #abo

**KVINESDAL: Kranglefanter ble enige

01.03:** Politiet får inn melding om at en mann er slått ned i Kvinesdal sentrum. En patrulje blir dirigert til stedet.

— Politiet fikk etter hvert navn på fornærmede og gjerningspersonen. I tiden mellom hendelsen og politiets ankomst, var alle blitt venner igjen, sier operasjonsleder Andersen.

**ARENDAL: Full mann i veien

01.03:** Politiet får inn en rekke telefoner om en full mann i veibanen på E 18 ved Nedenes mellom Grimstad og Arendal.

— Patruljen søkte fram og tilbake uten å finne noen. Telefonene sluttet så å komme. Da har det nok gått greit, tror operasjonslederen.

**GRIMSTAD: Fyllekjører kolliderte

04.20:** Melding fra E 18 om at en bil har kollidert i Grimstadporten. Les mer i egen sak.

**ARENDAL: Kontroller til sjøs

18-03:** Politiets båtpatrulje har vært ute i Arendal. Det er i løpet av syv timer kontrollert 25 sjøfarende.

— Resultatet er en anmeldelse for kjøring med ulovlig vannscooter, et forelegg for fartsovertredelse og et forelegg for manglende bruk av redningsvest, oppsummerer Andersen.

**KRISTIANSAND/LILLESAND: Flere tatt på sjøen:

18-04:** Også i området Kristiansand til Lillesand har politiets båtpatrulje vært på farten Her ble det på åtte timer sjekket 26 båtførere.

— Resultatet er utferdigelse av ett forelegg for manglende redningsvest og ett forelegg der noen har overlatt båten til mindreårige. To personer får forelegg for fartsovertredelse mens en person anmeldes for kjøring med promille, sier operasjonslederen.

**KRISTIANSAND: Overrasket innbruddstyven

06.06:** Fra Hanneviktoppen kommer det inn melding om at huseier har overrasket en innbruddstyv. Dermed blir politiet, som blant annet har hatt hundepatrulje på jobb i natt, dirigert til stedet.

— Tyven løp ut av huset da han ble overrasket av huseieren. Det er gjennomført søk i området etter gjerningsmannen, forteller operasjonsleder Øyvind Andersen.

**KRISTIANSAND: Brann på Odderøya

06.13:** En mann som fyrer opp kaffebål starter krattbrann på Odderøya. Les mer i egen sak.

**KRISTIANSAND: Tyveri i gjestehavna

11.35:** Politiet melder om tyveri av en vannscooter fra gjestehavna.

**KRISTIANSAND: Tyveri fra bolig

11.37:** Det har vært tyveri fra en bolig i Jonas Anton Hielms gate i løpet av natta.

— Det er stjålet kontanter og en høytrykksspyler. Politiet gjennomfører åstedsunderssøkelse, melder operasjonsleder Nils Kristian Voreland på Twitter.

**ARENDAL: Sykkelulykke

11.51:** Det kom fra Kystveien inn melding om en sykkelulykke, der to personer var involvert. En av dem var uskadd.

— Den andre syklisten er kjørt til Sørlandet sykehus Arendal med skader i hodet, tvitrer operasjonsleder Voreland.

— Alvorhetsgraden er uavklart, men han har vært bevisstløs. Så det ble kjørt traumemottak på syklisten, legger han til.

Sørlandet sykehus Arendal melder på sine nettsider at syklisten, en mann på 21 år, er lettere skadet.

**TVEDESTRAND: Krattbrann på øy

12.08:** Østre Agder brannvesen Tvedestrand rykker ut på melding om krattbrann på øy utenfor Sandøya. Les mer i egen sak.