biul-3.jpg Foto: Vegard Nekstad
biul-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
utfor-birkenes2.jpg Foto: Vegard Nekstad

BIRKENES: — Det var en uhyggelig opplevelse. Det verste var at vi hadde med vårt én måned gamle baby i bilen, sier Skogen til Fædrelandsvennen.

Det var klokka 12.53 lørdag ettermiddag at politiet fikk melding via amk-sentralen at en bil hadde havnet på taket ved avkjørselen til Grøsle i Birkenes. Amk meldte at tre personer var kjørt til sykehus, deriblant en baby.

Prøvetur

Skoge forteller at familien på tre var på kjøretur i Birkenes fordi samboeren skulle prøve bilen, en BMW 318, for første gang.

— Vi kjøpte ny bil for litt siden, og så skulle hun få prøve den. På veien var det godt saltet og bar asfalt. Men plutselig kom vi inn i et felt hvor det ikke var saltet og svært glatt. Dermed fikk hun sleng på bilen og mistet kontrollen, sier Skogen.Bilen endte inn i ei fonn. På den ene siden av bilen skar dekkene dypt ned i snøen slik at bilen snurret rundt og havnet på taket.

— Jeg skjønner ikke helt hvordan den endte opp ned. Farten var ikke høy, kanskje 60 kilometer i timen, mener Skogen.

Fryktet drivstofflekkasje

Inne i bilen klarte familiefaren og løsne seg fra selen.

— Det første jeg tenkte på var å få løsnet babyen og få henne vekk fra bilen. Jeg fortet meg ut av bilen, åpnet bakdøra og tok henne ut. Deretter løp jeg bort fra bilen med babyen i armene, forteller Skogen.

Samboeren kom seg også raskt og greit ut av bilen.

— Man vet jo aldri hva som kan skje med en bil etter at den har landet på taket. Jeg fryktet jo at det kunne ha oppstått en drivstofflekkasje, sier Skogen.

Men selv om dramatikken var stor for mor og far, plaget ikke rundkastet den lille.

Ingen skader

— Hun blunket bare litt med øynene i det jeg tok henne ut av bilen. Deretter sovnet hun igjen. Det var nok først og fremst mor og far som ble bekymret, sier Skoge.

Familien kontaktet amk-sentralen som kom til stedet etter en stund. Alle tre ble brakt til legevakten i Kristiansand.

— Legen kikket på henne og kunne raskt konstatere at ingenting var galt, sier Skogen.

Bilen fikk imidlertid store skader og blir trolig kondemnert.

— Dessverre har jeg ikke kaskoforsikring, men jeg vil forsøke å selge den som vrak, sier Skogen.