— Dette kommer til å bli en av våre aller, aller beste sesonger. Vi får det vi skal ha, pluss litt til, sier råvareleder Tommy Christiansen hos Smaken av Grimstad.

Firmaet får råvarer fra 27 bønder i Agder-fylkene, og har også 16 bønder som leverer poteter til Sørlandschips. Den tidlige og varme våren gjør Christiansen optimistisk etter at han har vært på markvandring og kartlagt avlingene.

— Denne uka starter vi høstingen av agurk. Så kommer kål, rødbeter og etter hvert gulrøtter og poteter, sier han.

Tørt vær

Aldri før har det vært så varmt vær i årets fem første måneder som i år. Det gjorde at bøndene fikk plantet og sådd i slutten av april.

— Til sammenlikning fikk man ikke sådd før i juni i fjor. Da ble det en sesong med mye dårlige avlinger på grunn av den sene våren, forklarer han.

Christensen sier at det tørre været gir bøndene ekstra jobb.

— De må jo trå til og vanne selv når ikke det kommer hjelp ovenfra. Men med så mye sol blir kvaliteten på råvarene bra. Dessuten har vi fått litt regn de siste dagene, så vi er godt fornøyde, sier råvarelederen.

Håper på finvær

Nå som høstingen starter håper Christensen det fine sommerværet fortsetter.

— Vi er avhengige av at det blir en fin august og september for at det skal bli helt optimalt. Det er farlig å selge skinnet før bjørnen er skutt. En tørr og fin sensommer gjør at råvarene får best mulig kvalitet, forteller han.