— To personer er funnet omkommet i ruinene søndag ettermiddag, opplyser Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt.

Et ektepar i 50- og 60-årene er savnet etter brannen på Hantho i Tvedestrand fredag. De to omkomne vil bli transportert til rettsmedisinsk institutt i Oslo for identifisering.

Ved 12-tiden startet politiet og kriminalteknikere letearbeidet på stedet, og funnet av de omkomne ble gjort i 16.00-tiden.

— Det er blitt brukt hund for å finne markeringer i tomta, og gravemaskin er også tatt i bruk under arbeidet, sier operasjonsleder Audun Eide.

Ukjent brannårsak

Årsaken til brannen i det gamle tømmerhuset er foreløpig ukjent. Eide opplyser at politiet skal vurdere det videre arbeidet mandag.

De savnede ble sist sett på ettermiddagen torsdag, da de var hjemme i boligen. Klokken 06.23 fredag morgen ble brannvesenet varslet om brannen av en nabo.

Huset var allerede overtent da brannvesenet kom til stedet, og halvannen time senere var boligen brent til grunnen. Like etter at brannen ble meldt kom beskjeden om at andre etasjen var overtent og at det var uvisst om det er personer i huset.

Etterforskningsleder ved lensmannskontoret i Tvedestrand, Martin Tobiassen, fortalte fredag om vanskelige forhold for brannmannskapene.

— Brannvesenets røykdykkere kunne ikke ta seg inn i huset, sa han.