SONGDALEN: — Jeg aner ikke hvordan dette kunne skje, sier Kenneth Reinertsen (24).

Han er bilberger i Viking Kristiansand, og hadde tirsdag formiddag en smadret avfallsbil med seg i tungbergeren. Hans kollega hadde fraktet avfallsbilen fra Fredrikstad, og Reinertsen skulle lose den mange tonn tunge bilen det siste stykket fra Kristiansand til bilopphogging i Finsland. Men ved Spjotnes på Nodeland, på vei opp bakken under jernbanebroen, løsnet festet som holdt avfallsbilen fast til bergingsbilen. Etter å ha trillet bakover rundt 15 meter traff den en Toyota i fronten.

— Farten var heldigvis ikke høyere enn fem-sju kilometer i timen da det skjedde. Jeg skjønte ingenting da bilen løsnet. Jeg priser meg bare lykkelig over at det gikk så bra som det gjorde, sier Reinertsen.

"Shit happens"

KOLLISJON: Slik så Toyotaen ut etter at den ble truffet av den tunge avfallsbilen ved Spjotnes i Nodeland. Foto: Hank Patrick Joreid Olsen

Toyotaen ble ikke verre skadet enn at sjåføren selv kunne kjøre den til verkstedet etterpå.— Sjåføren fikk ingen skader selv og tok det veldig sporty. Han sa bare shit happens, sier Reinertsen.

Han legger til at han ser ironien i at en bilberger ender opp med å påføre et annet kjøretøy skade.

— Hadde dette endt ille, hadde jeg ikke snakket med deg nå. Jeg ser ikke at jeg kunne gjort noe annerledes; det var sjefen i Fredrikstad som sikret lasten, og den har kjørt trygt og godt hele veien fram til dette skjedde. Vi i Viking Kristiansand skal ha en grundig gjennomgang på et møte senere i dag på hvordan dette kunne gå til, sier Reinertsen.

Fortsatte arbeidsdagen

Etter å ha fått avfallsbilen opp på brillen til tungbergeren igjen, fraktet han den det siste stykket til Finsland. Sjåføren av Toyotaen fortsatte på sin side arbeidsdagen for Åseral mekaniske verksted.

— Han er en sindig kar som ikke lot seg vippe av pinnen. Hadde det ikke vært for at det var noen biler bak ham, kunne han nok ha klart å rygge bort da avfallsbilen kom imot ham. Dette gikk vel egentlig så greit det bare kunne, selv om jeg ikke har vært ute for noe liknende - og jeg har jobbet hele mitt voksne liv, sier daglig leder i Åseral mekaniske verksted, Olav Handeland (65).