_S3R5188.jpg

— Legers vurderinger av hvilke sjanser den savnede har for å overleve så lenge ute i terrenget var utslagsgivende for beslutningen om å avslutte søket, sier oparasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt.

Søk siden lørdag

Det har vært lett etter den savnede 74-åringen siden lørdag kveld etter at politiet mottok en bekymringsmelding fra mannens familie. Mannskaper fra Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors Hjelpekorps, Norske redningshunder og Luftambulansen har deltatt i søket. Det samme har den savnedes familie og venner. I helga var også medlemmer av Rovernes beredskapsstyrke (eldre speidere) med på letingen. Totalt har over 200 personer deltatt i søkene.

74-åringens familie ble tirsdag ettermiddag informert om at leteaksjonen ville bli avsluttet ved mørkets frembrudd.

Politiets teori er at den savnede som er dement, har gått seg bort. Letemannskapene har blant annet gått manngard i skogsområder sør for Sørlandsparken og rundt Lauvåsen, der 74-åringen ofte har gått tur. Han skal ha vært i god fysisk form, men kaldt og vått vær gjør at politiet har konkludert med at sjansene for å overleve så mange dager ute i terrenget er minimale.

Dyp medfølelse

— Det er aldri med god følelse at man avslutter en aksjon som dette, men det ble gjort ettter en nøye vurdering fra politi og kommunelege. Det var med en dyp medfølelse at vi tirsdag kveld pakket ned sakene, sier informasjonsansvarlig Sveinung Tofteland i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps.

Nytt nødnett

Leteaksjonen ble ledet av mannskper fra Vest-Agder Røde Kors sin aksjonsledergruppe. Ifølge Sveinung Tofteland var det første gang i Vest-Agder at det nye nødnettet ble tatt i bruk i så stor skala. Etter å ha fått opplæring benyttet også de frivillig organisasjonene dette under leteaksjonen.