Det sier Vidar Kleppe (Dem).

Han reagerer på at Frps gruppeleder i fylkestinget, Christian Eikelands, i et oppslag i Fædrelandsvennen mandag fryktet at ny bymiljøpakke i Kristiansand både vil bety økte bompengesatser og økt rushtidsavgift.

Les også:

Eikeland sa at forhandlingene mellom lokale myndigheter og staten kan føre til rushtidsavgift på hele 43 kroner.

Forslag i fylkestinget

— Jeg krever saken opp i fylkestinget onsdag, slik at vi kan få et vedtak. Eikeland og andre bør snarest reise til Oslo å få avklart denne saken, i stedet for å stå i avisen og snakke om frykt, sier Kleppe.

Han fremmer følgende forslag:

«Fylkestinget i Vest-Agder vil på det sterkest motsette seg en økning av rushtidsavgiften og økte bompenger ovenfor bilistene i Kristiansandsregionen. Fylkestinget ber derfor at om det snarest tas kontakt med samferdselsministeren fra Frp, for å få stoppet denne mulige økningen av rushtidsavgift og bompenger som det nå forhandles om. «

- Lett kamp

— Det er jo merkelig at vi her nede skal frykte økte bompenger når statsråden er mot bompenger. Derfor må fylkestinget avklare. Er det flertall mot rushtidsavgift, må vi si det. Dette burde bli en lett kamp å vinne hvis Frp står for det de sier de står for, sier Kleppe.