— Først og fremst handler det om å skifte dekket på brygga så folk ikke får flis i «fua» eller andre steder, og dette blir en trivelig plass å være, uttaler driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet.

Den populære badeplassen Bertesbukta er under kniven, rettere sagt brekkjernet. Kristiansand kommune, Fylkeskommunen og Miljødirektoratet spleiser på en opprusting til 700.000 kroner innen neste sommer.

Sommeren 2014 var varm, og enda mer ampert ble det da parkvesenet like før badesesongen fjernet stupebrettet på moloen, etter at noen hadde vært nede i bunnen med beinet.

Les også:

Klager på brygga

Det kom også klager på det tilårskomne bryggeanlegget. Rustne spikere og råtne planker hadde påført folk rifter og fliser.

— Vi får revet det meste i dag. Fremdriften er litt usikker i forhold til været, planen er å være ferdig så fort som mulig innen våren, opplyser soneleder Tor Fredrik Axelsen, som tirsdag var i Bertesbukta sammen med et par kolleger fra parkvesenet.

Det ble lenge vurdert å støpe platting i betong, men nå er det bestemt å bruke eksisterende bjelkelag, og legge nye bord i kjerneved av furu.

— Betong er enklere å holde ved like, men konstruksjonen på dette stedet ville blitt veldig dyr. Med treplatting øker sjansen for å få til en liten stupe- eller hoppeanordning for pengene, forklarer driftssjefen.

Les også:

Stupetårn i metall eller betong

— Hvor stort tårn snakker vi om?

— Vi har ikke landet noe ennå, men jobber med planene. Det må være noe holdbart, i metall eller betong, svarer Kurt Tange Jensen, som antyder at rundt halve potten går med til å restaurere den 120 kvadratmeter store brygga.

Det gamle, ti meters stupetårnet var midtpunkt for byens fremste badeattraksjon fram til det ble revet på 70-tallet. Dette bildet er fra 60-tallet. Foto: Kristian Krafft

For 40-50 år siden varBertesbyens fremste sommerattraksjon. Svømmeanlegget ble åpnet i 1939, mens et ti meters stupetårn ble bygd på 1950-tallet og revet på 70-tallet.I 2009 lanserte parkvesenet planene for et storslått stupetårn med avsatser opp til ti meter. Men prisen er beregnet til tre millioner, og prosjektet ligger i skuffen inntil private sponsorer melder seg.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!