I dommen slår Kristiansand tingrett fast at den trygdede mannen «overhodet ikke har respekt for trafikklovgivningen». Til sammen er nå mannen dømt 14 ganger for promillekjøring og 29 ganger for kjøring uten førerkort — noe han aldri har hatt.

11. april i år satt 62-åringen bak rattet på vei opp Setesdalsveien i Kristiansand. En politipatrulje målte farten, og besluttet å stanse ham. Etter en politijakt på en kilometer ble mannen tvunget til å stanse og pågrepet. Blodprøven viste at han hadde 1,9 i promille.

I retten forklarte mannen at han ikke kjente seg påvirket, men erkjente at han burde ha forstått at han skulle latt bilen stå. Ifølge politiet fremsto 62-åringen som synlig beruset, ved lukt ustø gange og snøvlete tale. Det lå også en mengde ølbokser i bilen.

Mannen ble også stoppet av politiet 18. november i fjor, den gangen var han uten promille. Retten bemerker at han kort tid før dette ble løslatt etter å ha sonet en fengselstraff.

Straffen er satt til fengsel i ett år, samt en bot på 15.000 kroner. Straffen er fellesstraff med hans forrige dom på 60 dager. Retten mener det er skjerpende at kjøringen skjedde i tettbygde strøk hvor andre trafikanter, gående og kjørende, befant seg.