— Formelt sett må lånet til svømmehallen godkjennes av Fylkesmannen før vi er sikre på at det blir svømmehall, sier rådmann i Vennesla, Svein Skisland.

Regjeringen har sendt et lovforslag på høring som gjør at alle lån— og leieavtaler skal godkjennes av Fylkesmannen fram til kommunereformen er gjennomført. Onsdag skrev Fædrelandsvennen at flere kommuner på Sørlandet frykter en betydelig svekkelse av det kommunale selvstyret dersom lovforslag blir vedtatt. Vennesla kommune gikk mot lovforslaget i sin høringsuttalelse, men tror uansett ikke lånet til svømmehallen i Vennesla blir et problem.- Jeg forstår det som at regjeringens hensikt er at kommunene skal unngå plutselige endringer og ødelegge for fremtidige samarbeid. Svømmehallen er et tiltak som er planlagt i lang tid, så jeg tviler på at lovforslaget kan skape problemer nå. Det blir Fylkesmannens vurdering, men svømmehallen gir bare en marginal økning av kommunens totale lånebelastning, sier Skisland.

Lene Holtskog hos Fylkesmannen sier lovforslaget gir mulighet for stort skjønn i vurderingen av lån- og leiespørsmål.

— Spørsmålet om hvor streng man skal være, er vanskelig. Fylkesmannen har et godt samarbeid med kommunene i sør, sier Holtskog, som tror lovforslaget får lite praktisk betydning.