Drnning Sonja viste mandag fram krukken som skal stå ved Oscarshall på Bygdøy. Hun har laget den sammen med avdøde Kjell Nupen. Foto: Åserud, Lise
Det var en fornøyd og smilende dronning Sonja som viste fram krukken hun selv har tegnet og designet, men laget sammen med Kjell Nupen. Foto: Åserud, Lise

Krukken ble vist samtidig med at Dronning Sonja presenterte sommerutstiller Olav Christoffer Jensen ved Oscarshall på Bygdøy, melder VG.

Krukken er plassert utendørs ved Oscarshall, og dronningen forteller at hun visste hvor den skulle plasseres med en gang hun så den.

— Da jeg så denne, så tenkte jeg Oscarshall. Jeg tenkte hele tiden at den skulle stå her. Jeg visste også hvor den skulle stå, og det er jo ganske morsomt, sa dronningen, ifølge VG.

Læremester

Det var under ett av dronningens opphold på et verksted på Fyn i Danmark at krukken ble laget. Der var hun blant andre sammen sammen med den nå avdøde kunstneren Kjell Nupen. Han var hennes læremester.

Dronningen laget både krukker og fat under oppholdet, og fulgte spent med i prosessen fram til det ferdigbrente resultatet.

Ifølge VG er den store og fargerike krukken som dronningen både har tegnet og dekorert, er et resultat av en invitasjon for noen år siden til en teglsteinsfabrikk på Fyn i Danmark, der hun arbeidet med Kjell Nupen.

Tegnet formen

— Formen har jeg også tegnet selv. Den er nok litt mer feminin enn andre, sa dronningen om krukken som er nesten like høy som henne selv.

Om dronningen har noen flere prosjekter på gang, ville hun ikke røpe under presseseansen utenfor Oscarshall.