Nå er 45-åringen dømt til 18 dager betinget fengsel, og en bot på 5000 kroner for volden.

Hendelsen skjedde i vandrehallen i Kristiansand tingrett 10. juni i år der en mann sto tiltalte for seksuelle overgrep mot tre jenter han tidligere var stefar for. I en pause under rettssakens første dag fikk faren (45) se tiltalte komme ut av et rom der han hadde fulgte avhøret av den ene av jentene på video.

45-åringen oppfattet at mannen flirte. Faren har forklart at det da klikket for ham, og han angrep mannen med flere slag mot hodet og på overkroppen. Mannen skled ned på gulvet, og ble deretter sparket i beina og presset ned i en sofa, hvor han ble slått enda noen ganger. To personer kom til og fikk dratt faren bort. Mannen fikk noen overfladiske risp og kortvarige hodesmerter.

I dommen skriver Kristiansand tingrett at den har stor forståelse for at faren hadde sterke følelsesmessige reaksjoner da han var til stede i rettssaken. Men retten mener det er svært viktig å motvirke hevn og privat håndhevelsen av loven.

Overgrepene mot jentene skjedde over en periode på åtte år. 15. juni i år ble mannen dømt for ett tilfelle av seksuell omgang med sin mellomste stedatter da hun var 15 år. I tillegg ble han dømt for flere tilfeller av seksuelle handlinger mot henne fra hun var sju-åtte år, og for seksuelle handlinger mot hennes søstre fra de var 12 år og fram til de var 14 og 16 år. Straffen ble satt til fengsel i ett år og åtte måneder.