— Det er svært viktig for oss alle og selvsagt for de pårørende, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

Onsdag fortsatte arbeidet med å få opp det man til da trodde var den ene fiskeren i den havarerte fiskebåten. Så klarte man altså å lokalisere den andre fiskeren i styrhuset.

To miniubåter sammen med kystvakta og politiet vil ut over ettermiddag, kveld og natt jobbe videre med å få de to opp.— Operasjonen er svært komplisert. Men kveldens jobb gjør at vi ser litt mer optimistisk på muligheten til å få de omkomne opp til overflaten, sier Gabrielsen ved 22-tiden onsdag kveld.

— Bare det å sende ned miniubåtene er ganske krevende. Derfor er det mulig at vi kommer til å jobbe gjennom natten til oppdraget eventuelt er fullført. Det er mye arbeid å ta en pause om natten. Uansett er det bekmørkt på 155 meters dyp, så dagslys har ingenting å si, forklarer Gabrielsen.

Åtte mann og Forsvaret

Send onsdag kveld jobbes det fortsatt med å hente opp de omkomne. Arbeidet koordineres fra kystvaktskipet KV Tor, som egentlig har hjemhavn i Bergen.

— Folk fra Havarikommisjonen, politiet og operatørene som styrer ubåtene teller åtte mann. I tillegg kommer hele mannskapet om bord på kystvaktskipet, sier Gabrielsen.

Han sier at også torsdagen er satt av til operasjonen, og at de deretter vil gjøre en ny vurdering om fiskerne ikke er tatt opp.— Det er et veldig krevende arbeid som krever milimeterpresisjon. Det henger kabler og vaiere over vraket som gjør det utrolig vanskelig, sier politistasjonssjefen.

Fisket etter reker

De to fiskerne var på jakt etter reker da de dro ut på sjøen onsdag 12. februar. Utpå ettermiddagen hadde ikke de to kommet tilbake som planlagt, og skuta ble etterlyst.

Det neste døgnet var redningsskøyter, helikopter, en nederlandsk fregatt, Kystvakten og frivillige involvert i søket etter brødrene. Etter hvert som vrakdeler og redningsflåten fra Carina ble funnet, begynte letemannskapene å innse at skuta hadde forlist.

To ulykker

På én og samme dag, 12. februar, skjedde to ulykker i Lindesnes-området. Først gikk fiskebåten Carina fra Lindesnes ned mellom Farsund og Lyngdal.

Senere på dagen falt en 24 år gammel mann fra Lyngdal i sjøen ved Lindesnes fyr. Tross omfattende leting er han ikke funnet. Fædrelandsvennen skrev i går at et likfunn i Florø i helga nå sjekkes mot ulykken ved Lindesnes.