— Da stillingen ble lyst ut, gikk det ikke mange minuttene før jeg hadde bestemt meg for å søke, forteller Kristensen.

Les også:

45-åringen jobber i dag som rådgiver i kulturdirektørens stab i Kristiansand kommune.

— Jeg har i grunnen alltid jobbet med kultur, sier Kristensen, som fra årsskiftet ser fram til å ta fatt på oppgavene som øverste leder av kulturenheten i sin gamle hjembygd.

Seks til intervju

Han er bosatt i Randesund, men er oppvokst i Stokkelandsåsen i Søgne.

— Søgne har alltid vært utgangspunktet mitt, sier Kristensen.

Søgne har et rikt kulturliv, med mye frivillig engasjement.

Organisasjonssjef Monica Nordnes i Søgne kommune opplyser at det var 24 søkere til stillingen.

— Vi hadde seks inne til intervju. Marit Wergeland Yates fra Søgne ble innstilt som nummer to, etter han som nå takket ja, sier Nordnes.

Pål Karsten Kristensen (45) er tilsatt som ny enhetsleder for kultur i Søgne kommune. Han tiltrer stillingen fra nyttår. Foto: Kristiansand kommune

Hun sier de la vekt på Kristensens brede erfaring innen kultur, både fra hans posisjon i kulturdirektørens stab, og som tidligere avdelingsleder ved Samsen. Han vil blant annet få ansvar for å lande kulturplanen og jobbe tett med å følge opp satsingen på ungdomshuset Open Mind.Kristensen er utdannet bachelor i kulturarbeid fra Høyskolen i Bø. I tillegg har han to års studier i økonomi og administrasjon, samt et års kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. På cv-en har han arbeidserfaring fra Norgesfilm og fra salg av digitale kinosystemer. Han har også jobbet som miljøarbeider, leder av fritidsklubb og prosjektleder for Bingen scene på Samsen.

Opptatt av ungdomsarbeid

— Søgne har et rikt kulturliv, med mye frivillig engasjement. Det er et aktivt idrettsmiljø og en kulturhistorie som er spennende og levende, mener Kristensen.

Han trekker også fram Søgne gamle Prestegård som et fantastisk område med store muligheter og ressurser.

— Hva er det viktigste å ta fatt på i din nye jobb?

— Først må jeg bli ordentlig kjent med og få en skikkelig oversikt over ressursene, både de personalmessige i enheten og på det frivillige området. Jeg kjenner ikke godt nok til alle arenaene ennå, sier han.

Kristensen fremhever likevel én arena:

— Å videreføre ungdomsarbeidet. Det er en riktig satsing som jeg er opptatt av å følge opp, sier han.

Kristensen overtar stillingen etter Kristian Strøm Fladstad, som er ny biblioteksjef i Søgne.