Lørdag formiddag laget kokkenes mesterlaug smaksprøver av 40 kilo blåskjell. Under festivalen skal opp mot 300 kilo blåskjell og 50 kilo hvalkjøtt wokes. Foto: Espen Sand
Kokkenes Mesterlaug har som vanlig med seg verdens største wok på hjul. Foto: Espen Sand
Skalldyrfestivalen 2016 Foto: Espen Sand
Til tross for litt regn var det fest og musikk i gatene lørdag formiddag. Her holder "De musikalske morokokkene" minikonsert i Bryggegata. Foto: Espen Sand
Gatene var godt besøkt selv om været ikke spilte helt på lag lørdag formiddag. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Det smaker nydelig, sier Irene Solberg-Jacobsen fra Hisøya utenfor Arendal.

Sammen med Doris Albretsen og Alf Hansen hadde hun tatt turen til Skalldyrfestivalen for første gang lørdag morgen.

Kokkenes Mesterlaug har som vanlig med seg verdens største wok på hjul. Foto: Espen Sand

— Vi har snakket om å dra på Skalldyrfestivalen flere ganger, men i dag gjorde vi alvor av det, sier de.

På festivalen ventet et etterlengtet måltid.

Det er litt asiatisk stil over det

— Vi pleier å dra ut på holmene og plukke blåskjell i fjæra, men i år har det nesten vært tomt. Det sies at blåskjellene ligger mye dypere i år. Så dette var kjempegodt, og ett av mine favorittmåltider, sier Albretsen.

LES OGSÅ:

Delte ut gratis fiskesuppe

Kokk Steinar Voreland, i Kokkenes Mesterlaug, avslører hemmeligheten bak de smakfulle delikatessene fra havet.

— Blåskjellene er woket i skalldyr- og fiskekraft, hvitvin, salg, pepper og med diverse rotgrønnsaker. Det er litt asiatisk stil over det, sier Voreland, som deltar på 23 festival i Mandal.

Lørdag formiddag laget kokkenes mesterlaug smaksprøver av 40 kilo blåskjell. Under festivalen skal opp mot 300 kilo blåskjell og 50 kilo hvalkjøtt wokes. Foto: Espen Sand

Kokken synes det er spesielt artig å lage blåskjell til festivalfolket.

— Det finnes alltid noen som smaker blåskjell for første gang. De aller fleste får en positiv opplevelse, men generelt så liker folk omtrent alt som er gratis, smiler Voreland.

Kokkenes mesterlaug var med å dra i gang Skalldyrfestivalen og vært delaktige hvert år siden starten i 1988.

Til tross for litt regn tidlig på lørdag var det godt med folk i festivalområdet.

Gatene var godt besøkt selv om været ikke spilte helt på lag lørdag formiddag. Foto: Espen Sand