MANDAL: — Det smaker nydelig, sier Irene Solberg-Jacobsen fra Hisøya utenfor Arendal.
Sammen med Doris Albretsen og Alf Hansen hadde hun tatt turen til Skalldyrfestivalen for første gang lørdag morgen.
— Vi har snakket om å dra på Skalldyrfestivalen flere ganger, men i dag gjorde vi alvor av det, sier de.
På festivalen ventet et etterlengtet måltid.
— Vi pleier å dra ut på holmene og plukke blåskjell i fjæra, men i år har det nesten vært tomt. Det sies at blåskjellene ligger mye dypere i år. Så dette var kjempegodt, og ett av mine favorittmåltider, sier Albretsen.
LES OGSÅ:
Kokk Steinar Voreland, i Kokkenes Mesterlaug, avslører hemmeligheten bak de smakfulle delikatessene fra havet.
— Blåskjellene er woket i skalldyr- og fiskekraft, hvitvin, salg, pepper og med diverse rotgrønnsaker. Det er litt asiatisk stil over det, sier Voreland, som deltar på 23 festival i Mandal.
Kokken synes det er spesielt artig å lage blåskjell til festivalfolket.
— Det finnes alltid noen som smaker blåskjell for første gang. De aller fleste får en positiv opplevelse, men generelt så liker folk omtrent alt som er gratis, smiler Voreland.
Kokkenes mesterlaug var med å dra i gang Skalldyrfestivalen og vært delaktige hvert år siden starten i 1988.
Til tross for litt regn tidlig på lørdag var det godt med folk i festivalområdet.