KRISTIANSAND: Agder lagmannsrett har dermed doblet tiden som Kristiansand tingrett, ved dommer Gunnar S. Andreassen, gav politiet for å etterforske saken etter det tragiske babydødsfallet lørdag 25. september.

– Vi har avhørt omkring 45 vitner i saken og har omtrent like mange igjen i første omgang. Jeg er glad for at vi får mer tid, for vi trenger denne tiden, sier Magne Storaker i Agder politidistrikt som er etterforskningsleder i saken.

– Vi danner oss mer og mer et bilde av saken. Det er ikke noen endring i forhold til siktelsen, sier Storaker som ikke vil ut med noen opplysninger fra politiets etterforskning så langt. Det er fordi den siktede 28-åringen av thailandsk opprinnelse er underlagt restriksjoner i varetektsperioden.

Politiet skal allerede ha fått bekreftet fra flere hold at moren til det åtte måneder gamle guttebarnet overfor venner og venninner skal ha vært engstelig for at 28-åringen hadde skadet barnet hennes.

Tre ganger skal moren ha oppdaget at den lille guttebabyen hadde sår på innsiden av leppene. Den lille gutten ble brakt til legevakten og innlagt på sykehus etter en slik oppdagelse for noen uker siden.

Etter hvert fikk barnets mor mistanke om at den siktede vennen hennes som hun bare hadde kjent i tre uker, hadde påført sønnen hennes skadene.

Den 19 år gamle barnemoren har også forklart til politiet at hun har reagert på at hennes lille sønn reagerte med gråt hver gang 28-åringen nærmet seg barnet.

Lørdag morgen 25. september ble det lille guttebarnet funnet dødt i sengen sin. I følge obduksjonsrapporten er det skjellig grunn til å mistanke om at barnet har blitt utsatt for vold mot hodet. Dette førte til at barnet døde.

Siden 28-åringen nå er varetektsfengslet, betyr det på dette stadiet av saken at det er over femti prosents sannsynlighet for at han er gjerningsmannen. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.

28-åringen er tidligere dømt for flere tilfeller av betydelig vold, trusler og torpedovirksomhet.