KRISTIANSAND: — Kirketjeneren Lervik har ansvar for å administrere alle bøssebærerne i bydelen, og må selv rundt med bøssa om noen er blitt glemt eller om det skulle være for få bærere ett år.

— Jeg er kjempefornøyd i år! Vi har hatt flere bøssebærere enn før, og de er blitt positivt mottatt hjemme hos folk, forteller 59-åringen. I går var han til stede under opptellingen av pengene fra årets tv-aksjon i Kristiansand.

Engasjementet i tv-aksjonen fikk han gjennom jobben, og føler det er en naturlig del av det daglige arbeidet han gjør som kirketjener.

  • Dette er veldig interessant arbeid. Det er det hvert år. Det er et godt tema i år, og siden folk har gitt så mye penger, viser det at aksjonen har vært vellykket, sier Lervik. Han understreker at det er viktig å være allsidig når det kommer til tema for aksjonen.

— Mange sulter, men her må vi kunne gi noe til begge deler, sier han.

I går var det full aktivitet under opptellingen i PlussBank på torvet. Alt arbeidet med tv-aksjonen gjøres frivillig, og både ansatte i banken og aksjonskomiteen holdt tellemaskinen varm til langt utpå kvelden. Innsatsen til de frivillige er det ingenting å si på.

— Vi har holdt på siden klokken to i dag, sa komitémedlem Martha Rondestvedt da klokken var passert åtte i går kveld. Humøret var likevel på topp, og smilene satt løst både blant de ansatte i banken, som brukte fritiden på å telle penger, og tv-aksjonens medarbeidere. Til slutt kom alle bøssene inn og innsamlingen gikk uten problemer. Dermed kunne de smile for at alt var gått bra.

Det har likevel vært et problem å få nok bøssebærere til årets aksjon.

— Torridal har hatt problemer med få bærere. Det har vi sett tidligere også. Poenget er å få fram betydningen av bøssebæringen. De som går rundt på dørene gjør en fantastisk jobb og fortjener en stor takk, sier leder av tv-aksjonen i Kristiansand kommune, Tor Mathisen. Han tror en del kvier seg for å ta ansvar når det kommer til det administrative.

— Det må alltid være en person som har et overordnet ansvar i en bydel, og det er det få som ønsker å ta, sier Mathisen, som håper enda flere vil melde seg som bøssebærere neste år.

ann.magritt.arnli@fvn.no