KRISTIANSAND/OSLO: I går ble hun sammen med Randi Øverland utnevnt til statssekretær i den nye regjeringen. Som de to eneste fra Sørlandet. Og begge skal tjenestegjøre i kultur— og kirkedepartementet under Trond Giske.

Øverland får ansvar for kirkespørsmål og brede kultursaker. Gundersen skal ta seg av idrett, frivillige organisasjoner og mediepolitiske spørsmål.

— Trond Giske ringte rett før jeg skulle legge meg torsdag kveld. Jeg ble veldig glad og brukte ikke lang tid på å svare ja, sier Gundersen til Fædrelandsvennen.

— Men du har tidligere sagt nei til en stortingskarriere?

— Ja, men det er ikke den samme bindingstiden her. Mitt liv er i Kristiansand og der skal det fortsatt være. Men nå blir den en pendlerperiode.

— For hvor lenge?

— Nei, det har jeg ikke tenkt på.

Randi Øverland, som i flere år har vært rektor på Tangen videregående skole, hadde for sin del lagt politikken på hylla. Inntil Giske ringte.

— Jeg ombestemte meg, rett og slett. Tilbudet ble for fristende, sier Øverland som også var statssekretær i Gro Harlem Brundtlands regjering fra 1990 til 1995 og i Stoltenbergs første regjering fra 2000 til 2001. Vidar.udjus@fvn.no