Jenta anmeldte mannen for voldtekt, men 22-åringen ble ikke tiltalt for voldtektsparagrafen. Mannen har forklart at han ikke gjennomførte samleie med jenta, men Kristiansand tingrett la ikke vekt på hans forklaring.

Hendelsen skjedde i 2004. Jenta har forklart at hun kom til mannens leilighet sammen med to venninner, og at hun og 22-åringen hadde intim kontakt. Da venninnene gikk ut for å handle, ble hun ifølge sin forklaring dratt inn på soverommet og kledd naken. Jenta har forklart at mannen hadde sex med henne uten kondom.

Det ble funnet sædrester på jenta, og hennes DNA ble gjenfunnet på mannens penis, noe som fikk retten til å ikke feste lit til tiltaltes forklaring, ifølge Lindesnes Avis.

Mannen sto også tiltalt for uprovosert å ha slått og skallet ned tre personer, for å ha brutt seg inn og stjålet gjenstander fra en leilighet, for å ha prøvd å bryte seg inn på Coop Prix, og for å ha stjålet en båt. Han ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel, og må betale 15 000 kroner i oppreisning til jenta. Videre ble han dømt til å betale drøyt 5000 kroner i erstatning for knuste briller til den ene mannen han slo ned og nærmere 18 000 kroner i erstatning til et forsikringsselskap.