Tønsberg/Oslo:.På en pressekonferanse fredag fortalte politiet at vitneopplysninger har ledet dem til et område ved Tønsberg skytebane, som ligger langs fylkesvei 525 i Re. Fredag ble området sperret av og undersøkt av teknikere fra Nye Kripos, i tillegg til at det blir gjennomført hundesøk i området.

Funnstedet er dekket over med presenning, og Sivilforsvaret har også ankommet for å hjelpe til med å sikre området.

Hjulspor

Ifølge Tønsbergs Blads nettutgave skal det dreie seg om hjulspor. Politiet tror nå at siktedes bil var hensatt i dette området i det aktuelle tidsrommet som politiet har fått tips om.

– Så langt kan jeg ikke bekrefte noe funn, men det er opplysninger som er så interessante at vi må undersøke dem. De er knyttet opp til VW Caravellen og at bilen skal ha stått der den aktuelle morgenen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var Tønsberg Skytterlag selv som tipset politiet om sporene.

– Nattetid er dette et ensomt område. Men det er ikke langt til bebyggelsen. Det tar en halv times tid å gå til Sem sentrum herfra, sier tidligere ungdomsleder i skytterlaget, Jan Engen, til NTB.

Engen sier at siktede ikke har noen tilknytning til skytterlaget.

Mange tips

Vitner har forklart at de mener de så ektemannen i Sem sentrum mellom klokka 3.30 og 5.30 den aktuelle natten da Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant.

Opplysningene tyder på at han kom dit til fots etter å ha forlatt sin svarte VW Caravelle.

– Vi er i en fase hvor vi samler informasjon, bearbeider den og prøver å skaffe oss opplysninger på alle mulige måter, slik at vi kan avklare hvor hun har tatt veien, sier Sakrisvold.

Politiet i Tønsberg har mottatt godt over 100 tips i forbindelse med de siste dagers etterlysning av siktedes kjøretøy og det de mener er siktedes bevegelser. Ifølge politiet er flere av tipsene konkrete. Den siktede nekter å forklare seg for politiet, men politiet slår fredag fast at det ikke finnes medisinske grunner som tilsier at mannen ikke skulle kunne bli avhørt. Det kan derfor bli aktuelt å avhøre mannen igjen fredag. (©NTB)