Hele kronprinsfamilien var til stede ved den siste gudstjenesten i Asker kirke julaften ettermiddag. Det samme var store deler av kronprinsessens familie, inkludert hennes mor og stefar. Prinsesse Ingrid Alexandra satt på sin fars arm, og mor bar den lille prinsen.

Julaften formiddag var kronprinsfamilien til julelunsj hos kongeparet på Kongsseteren.

Det var for to år siden kronprinsen første gang brøt kongelig tradisjon da han overraskende dukket opp i Asker kirke til familiegudstjeneste julaften. I fjor var hele kongefamilien samlet til julefeiring på Skaugum, og dermed var det naturlig å gå samlet til gudstjeneste i Asker kirke 1. juledag.

Når kronprinsfamilien annethvert år tilbringer julen sammen med kongefamilien på Kongsseteren, står julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på programmet 1. juledag.

Velkommen

Kapellan Marit Skaar Skogesal ønsket kronprinsfamilien velkommen til den fullsatte kirken, der de kongelige gjestene var plassert på egne stoler på høyre side foran i kirken.

Asker kirke ligger bare en knapp kilometer fra kronprinsboligen på Skaugum. 1. januar i 2004 ble kronprinsparet ønsket velkommen til menigheten av blant andre biskop Gunnar Stålsett. Denne dagen overtok kronprins Haakon formelt kronprinsboligen Skaugum, samtidig som Asker ble eget prosti.

Kongefamilien har vært flittige kirkegjengere i Asker kirke helt siden daværende kronprins Olav og kronprinsesse Märtha fikk Skaugum i bryllupsgave i 1929. Prinsesse Astrid og prinsesse Ragnhild giftet seg i Asker kirke, prinsesse Märtha Louise er konfirmert her, og utenfor kirken står en statue av kronprinsesse Märtha.

Fullsatt kirke

Asker kirke var fullsatt til siste benkerad med kirkegjengere i alle aldre julaften. Her var sikkert også flere av skolekameratene til åtteåringen Marius på Jansløkka skole, som ligger mellom Skaugum og kirken.

Både små og store askerbøringer stemte i «Deilig er jorden» og andre kjente julesalmer før de gikk hver til sitt for videre julefeiring. På Skaugum dukket kanskje også nissen opp fra fjøs eller stall.