LINDESNES: — Jeg har fått høre at blant kollegaer i NRK omtales Wenche Britt som den greiest dama du kan tenke deg. Jeg innser nå at jeg verken på direkten i NRK Sørlandet eller ellers skal omtale en person slik, og ber derfor Wenche Britt Eriksen om tilgivelse for, eller om du vil unnskyldning for denne uttalelsen min, skriver Eikaas i en pressemelding til Fædrelandsvennen.

Det var under lanseringen av trekkspillklubbens nye plate "Vi seiler videre" at Eikaas kom med den mildt sagt upassende beskrivelsen. Kulturkoordinatoren har lite sans for NRKs musikkprioritering og gav følgende salve til NRK Sørlandets musikkansvarlig ”Ho derre raua inne på Sørlandssendinga”. Pressekonferansen som ble holdt i Lindesnes rådhus ble direktesendt i NRK Sørlandets radiosending.

— En annen ting er at jeg med en slik uttalelse setter helt feil fokus på hva jeg ønsker å ta opp, nemlig musikkvalgene som blir gjort i NRK og måten disse blir gjort på og hvordan disse valgene også i stor grad blir styrt fra NRK sentralt, skriver Eikaas.