KRISTIANSAND: — Dette er innenfor høyden som er godkjent. På håret, konkluderer byggesaksleder Bjørn Harald Andersen fra plan- og bygningsetaten.I går forkynte han «dommen» etter at oppmålingsvesenet hadde vært ute og målt mønehøyden på fire ulike punkter: Nøyaktig 28,20 meter, dermed godkjent.- Vi setter nå punktum for høydesaken, bekrefter Andersen.Utbygger har fått tillatelse til kote 28 blank, men byggeforskriftene tillater avvik på maks 20 centimeter. En centimeter mer, og han måtte ha jekket ned taket enda et hakk.- Jeg visste jo det lå rundt der, så dette er ingen overraskelse, kommenterer utbygger Harald Lindekleiv overfor Fædrelandsvennen.Han hadde selv målt høyden til 28,17, og bommet nå med «bare» tre centimeter. Har bommet før

Verre var det forrige gang oppmålingsvesenet var på besøk, i 2003. Lindekleiv hadde oppgitt høyden til 28,5 meter, men landmålerne kom til 29,4. Bygget ble beordret senket.Kloke av skade krevde både etat og byutviklingsstyre kontrollmåling da saken var oppe forrige uke.De fire etasjene skal romme i alt syv leiligheter. 20 centimeter på toppen var kritisk for byggherren.- Det blir beboelig, med tilstrekkelig takhøyde etter forskriftene. Det er akkurat så vidt det går, erkjenner Lindekleiv.En som ble skuffet over målingen er nabo Ivar Aanensen. For ham har hver centimeter betydning for utsikten mot Rundingen.- 20 centimeter er mye i denne saken. Det har vært flisespikkeri hele veien, og han har gjort veldige anstrengelser for å få passet det inn, sier Aanensen.Han mener etaten har vært lempelig med Lindekleiv hele veien, og viser til at de anbefalte politikerne å godkjenne 28,5 da han bommet med en halv meter. Nå tar han til etterretning at tvisten er avgjort.- Jeg legger vekk hele saken. Når én har vunnet har den andre tapt. Sånn er det, sier Aanensen.- Kan du slå av en prat med naboen over gjerdet i fremtiden?- Ja, ja, ja. Hvis han bare får vekk de grantrærne han har lovet å fjerne, svarer han. - Det er ikke sant!

En som nekter å forsone seg med utfallet er Wenche R. Tronstad (H) fra byutviklingsstyret.- Gå an altså. Det er ikke sant, utbryter hun da Fædrelandsvennen informerer henne.En kort tenkepause senere:- Jeg tolker ikke at han skal få lov til dette, sier hun.Selv om etaten konkluderer med at Lindekleiv har jussen på sin side, akter Tronstad å forfølge de 20 centimeterne i første møte over nyttår.- Det skal være under 20 centimeter. Er det 20, er det for høyt i mine øyne, opplyser hun.- Det høres veldig firkantet ut?- Det kan nok føles sånn, men i denne saken må vi stå på det vi har sagt. Han har fått klare signaler hele veien, mener Høyre-politikeren.Ifølge byggesaksleder har Lindekleiv nå alle tillatelser han trenger, og kan sluttføre de innvendige arbeider. Byggherren håper på salgsstart i vinter og ferdigstillelse til sommeren.