KRISTIANSAND: Hva ender man opp med hvis man tar tre stykk rykende ferske mannlige mastergrad-studenter fra Oslo, gir dem et par øl og ber dem bedømme noen av de mest populære utestedene i Kristiansand? Trioen i Fædrelandsvennens testpanel sørget for en rungende seier til Kick Cafés utekonsept, og en rekke uforglemmelige kommentarer om byens natteliv.

5 Kick Café

Dronningensgate 8

— Her er jeg ikke i tvil om at jeg kommer til å gå! sier Øyvind Vestby entusiastisk ved barddisken på Kick Café.

Lysluggen fra Hadeland har aldri vært i Kristiansand før, men etter fire dager i byen har han og de to kameratene allerede stiftet godt bekjentskap med det lokale CB-ølet. Etter tre dagers heftig natteliv i strekk, virker de tre kameratene litt slakke i formen. Tre timer og dobbelt så mange øl senere er stemningen likevel en ganske annen. I bakgården på Kick Café dundrer musikken, jentene på dansegulvet blir nøye studert og guttenes humør er på topp.

— Dette er definitivt et bra sjekkested! utbryter Magnus, og får støtte fra Øyvind og Audun.

Dommen er enstemmig, men guttene vil ikke vippe terningen over på toppkarakter.

— Toalettene her nede var ikke bra. De var skikkelig ille. Både luktet og så fæle ut. Det er det eneste som trekker ned, forklarer Magnus.

— Opplegget med det store utearealet er veldig bra. Tradisjonell oppskrift som gir uttelling. Dette er det beste av samtlige plasser vi har vært innom, samtykker de tre, og avslører med en gang at de sannsynligvis vil være å finne på Kick Café utover i studieåret.

**«Bra sted å starte»

4 Paddys**

Dronningensgate 13

Magnus: Dette er et sånt sted jeg kan risikere å treffe på venninna til mamma. Ikke at det hadde gjort noe! Men klientellet her er litt eldre.

Audun: Setter veldig pris på at det går an å sitte å snakke her. Perfekt plass å se en fotballkamp og ta noen øl. En veldig stilig pub.

Øyvind: Det er en voksen og avslappet stemning her, ikke noe partysted, men en fin plass å begynne. Betjeningen er utrolig hyggelige, selv om vi ikke forstår alt de sier. Dere snakker litt dansk her i Kristiansand!

**«Avsides, med potensial»

4 Østsia**

Gimlemoen 32 (HiA)

Øyvind: Dette er stilige lokaler, men jeg føler det er for stort. Vi har vært her et par dager da det har vært mye folk, og da har det vært bra.

Audun: Vi kommer nok til å havne her noen ganger.

Magnus: Det største minuset med Østsia er at det overhodet ikke er mulig å få seg en matbit når natten faller på. Man må liksom ha grandis i fryseren, hvis ikke blir det ikke noe!

**«Himmelen for røykere»

4 Bakgården Bar**

Tollbodgata 5

Audun: Med den store uteplassen er dette ypperlig for røykere. Jeg likte stilen her veldig godt. Det virker trendy.

Magnus: Litt små lokaler inne. Jeg får nesten litt angst av alle de flaskene i baren! Men dette må være en ypperlig plass på sommeren. En sterk firer. Utearealet er veldig bra. Her skal vi komme og ta oss en drink!

**«Helt topp-20»

5 Harveys Sportsbar** Tollbodgata 5

Øyvind: Den høye musikken skaper skikkelig stemning! Helt topp-20 og skikkelig pop-faktor. Vi hadde hørt rykter om at dette var en bra plass. En klar femmer-kandidat.

Magnus: Man går først på Paddys, så her. Her er klientellet betydelig yngre, og jeg ser for meg dette som en ideell plass å ta en god fest hvis man er en hel gjeng.

Audun: Det er litt bråkete her. Kanskje de kunne dempet musikken litt?

**«Går Bandidos her?»

3 Javel**

Vestre Strandgate 23

Magnus: Oi, her så det litt skummelt ut. Ser ut som en plass man kan finne medlemmer av Bandidos?

Øyvind: Ser ut som en grei plass å ta en pils med en kollega, men ikke noe mer enn det. Sterkt minus for blomstertapeten på veggene.

Audun: Kult med så stor bardisk, men dette virker ikke som noe in-sted akkurat. Sikkert fint hvis live-musikken er bra.

**«Allsidig, men dyrt»

4 Havana Etcetera**

Vestre Strandgate 23

Øyvind: Veldig store og småtrendy lokaler. Virker classy og hipt. En plass man kan både danse og snakke. Men de kunne kanskje droppet discokula?

Magnus: Ser ut som en fin plass å sjekke damer, men 70 kroner i cover i helgene er for dyrt. Det blir ikke aktuelt for fattige studenter å gå her så ofte. Prisnivået er for ambisiøst.

Audun: Jeg likte den ytterste baren skikkelig godt. Skal ikke se bort fra at jeg tar meg en tur dit iblant.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no