Agder lagmannsrett har dømt mannen til fire års forvaring med en minstetid på ett år og åtte måneder.

Den 26-årige mannen anket saken fra Kristiansand tingrett, hvor han ble dømt til seks års forvaring. Dermed har han fått redusert straff i Agder lagmannsrett. Mannen er dømt for grove tusler mot 12 unge jenter.

Han har over telefon, SMS og Internett truet med å ha sex med jentene, drepe dem og spise dem. Han har også utgitt seg for å være politimann i forsøk på å få ut nakenbilder av ei 14 år gammel jente, skriver NRK Sørlandet.

Blant ofrene er en 13 år gammel jente som han truet med å spise.

Aktor ba om 4 år

I første omgang ba aktor om 4 års forvaring i tingretten, men tingretten bestemte seg altså for å gi ham høyere straff. Nå har lagmannsretten bestemt seg for å følge aktors oppfordring om 4 års forvaring.

Advokaten til mannen mener tingretten gikk for fort frem, og at de feilaktig har fremstilt hans klient som et monster. I følge advokaten hadde den dømte mannen aldri planer om å gjennomføre truslene.

Mannen er også tidligere dømt for voldtekt, tvang og trusler.

— Makabre avtaler

Agder lagmannsrett beskriver mannen som utspekulert og kynisk, men tror heller ikke at han hadde som hensikt å gjennomføre truslene om drap og kannibalisme. De ser likevel alvorlig på hendelsene.

"En gjennomgående modus har vært at tiltalte beveget kvinnene til å inngå makabre avtaler med seg, og som han deretter brukte som brekkstang for å stille krav og true", skriver lagmannsretten.

Tre av de 12 ofrene var under 16 år gamle. 5 var 16 på gjerningstidspunktet i perioden juli til oktober 2004. Lagmannsretten slår fast at det er nærliggende tilbakefallsrfare, skriver NRK Sørlandet.