KRISTIANSAND: Statssekretær Helge Ole Bergesen delte i dag ut Skoleeierprisen for 2005 på et arrangement i regi av KS. Og Kristiansand kommune kom på andre plass. Vinneren av Skoleeierprisen 2005 er Hedmark fylkeskommune.

— Skolen er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Å vise gode eksempler og oppmuntre til forbedring og nyskaping i skolen, er derfor et arbeid som er av interesse langt ut over skolens egen arena. Og prisene er et bidrag til å synliggjøre og styrke kommunenes og fylkeskommunenes arbeid med kvalitetsutvikling i skolen, sa KS-leder Halvdan Skard.

Skoleeierprisen går til en skoleeier som har drevet aktiv utvikling av sine skoler over tid og kan dokumentere gode resultater gjennom blant annet varierte pedagogiske arbeidsmåter og planmessig kompetanseutvikling. Skoleeierprisen er opprettet av KS og Utdannings- og forskningsdepartementet.

Juryen for Skoleeierprisen sa i sin begrunnelse at dette er en solid skoleeier som viser en stor bredde i sitt utviklingsarbeid. Kandidaten har arbeidet jevnt og målrettet med å forbedre skolene sine, og legger vekt på samarbeidslæring i alle ledd. Utviklingsarbeidet er godt forankret både i det politiske systemet og hos skolelederne.

2. pris gikk til Kristiansand kommune.

3. pris gikk til Sogn og Fjordane fylkeskommune.