KRISTIANSAND: Torsdag 28. august i fjor ble den nå 23 år gamle mannen med bakgrunn fra det tidligere Jugoslavia, prøveløslatt etter å ha sonet deler av seks måneder fengsel for grovt tyveri.

Bare tre dager senere, mandag 1. september, ble han pågrepet etter å ha blitt videofilmet da han forsøkte å brekke opp myntautomatene på toalettet på jernbanestasjonen i Kristiansand.

Han klarte ikke å gjennomføre tyveriet da myntautomatene ikke lot seg åpne.

Politiet var ikke i tvil om at det var 23-åringen som var filmet. Det var heller ikke tingretten, som har dømt ham til 45 dagers fengsel. Dette er en fellesstraff med dommen han ble prøveløslatt fra.

23-åringen ble frikjent for samme type tyveri 6. september, altså bare fem dager etter det forrige. Da forsøkte en person politiet mente var 23-åringen, å bryte opp to myntautomater på toalettet til parkeringshuset i Slottet. Her ble det stjålet noe småpenger. Tingretten fant det ikke bevist at 23-åringen stod bak dette tyveriet.

23-åringen er voldsdømt i Høyesterett etter at han medvirket til bortføring og mishandling av en forretningsmann i Trondheim i 2002.