KRISTIANSAND: Like etter klokken 04.30 stanget bilen seg vei gjennom butikkvinduet, sikkerhetsgitteret og flere montere med hekken først, før tyvene gikk til aksjon.— De fikk med seg omtrent halve varebeholdningen, og det tilsvarer verdier for mange hundre tusen kroner, forteller Anders Askeland, innehaver av Askeland Urmaker i Markens gate, tvers over for bokhandleren Berge Libris.Til utlandet?

Alarmen ble utløst til Securitas, som tilkalte politi. Da de ankom var tyvene forsvunnet, mens bilen - en stjålet sølvgrå Ford Escort - sto igjen. Det fløt av klokker på gulvet i forretningen, noe som tyder på at brekket var over på svært kort tid.- Det er ligaer som har gjort innbrudd hos optikere før, og dette ligner samme opplegget. Jeg betrakter det som et bestillingstyveri, og dette er varer som man lett får solgt - også i utlandet, sier Askeland.Tyvene konsentrerte seg om de dyreste varene i montrene. Dette er ur av merkene Omega, Tagheuer, Seiko og Rado, mange av dem verdt minst fem til ti tusen kroner per stykk.Den frekke oppførselen i gågata ryster politiet.- Det er et veldig spesielt innbrudd. Vi har ikke hatt mange av den typen i Kristiansand, sier politibetjent Kjell Erik Eriksen i tyverigruppa ved Kristiansand politidistrikt.Kjent i butikken

Kriminalteknikere var raskt på stedet og sikret spor. Bilen ble fraktet til Falken for videre undersøkelser.- Tyveriet synes godt planlagt. Det virker som de har vært der på forhånd, for de har visst hva de skal ta og hvilke som er de dyre varene, sier politibetjent Eriksen.Han vil ikke spekulere i om det kan være en liga som står bak, men vil heller ikke utelukke det.- De har sannsynligvis vært inne noen ganger og kikket. Det er vi som har de mest kjente merkene, og det er det de går etter, sier Anders Askeland lettere fortvilet. Han vil ikke gjøre endringer i vareutvalget som følge av episoden.Politiet fant ut at bilen som ble brukt i brekket ble stjålet en gang etter klokken 19.30 torsdag kveld eller natt til fredag fra hjørnet av Kongensgate og Markensgate. Eieren hadde vært på byen og tatt drosje hjem.Politibetjent Kjell Erik Eriksen oppfordrer personer som har interessante tips i saken om å henvende seg til kammeret. Det har foreløpig ikke meldt seg øyenvitner til tyveriet.