For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Maria Sollie fikk revet ut et stykke av muskelen i venstre legg og må kanskje transplantere hud. Dette var følgen av uvettig bruk av fyrverkeri på Evje på nyttårsaften.

— Neste nyttårsaften kommer jeg til å sitte innendørs med film og snop, sier Maria.

Hun fikk sitt livs sjokk på nyttårsaften. Sammen med noen venner hadde hun vært på Dølen og gikk utenom Evje sentrum på vei hjem til ei venninne.

— Vi tenkte vi skulle unngå raketter, og gikk bak Rimi-butikken. Der traff vi noen venner, som vi ble stående å prate med. Så var det noen på andre siden av veien som fyrte av en rakett som smalt rett i beinet mitt. Det gikk så fort at jeg ikke rakk å se hvor raketten kom fra eller hvem som skjøt den opp, forteller Maria fra sykesengen på kirurgisk avdeling på Sørlandet sykehus Kristiansand.

Selv husker hun ikke selve hendelsen. Vennene har fortalt hvordan de selv ble brent av kruttstøvet fra raketten og var glade fordi de trodde ingen var blitt truffet. Så oppdaget de at Maria sto i en dam av blod og at en bit av leggen hennes var revet bort. En av dem fikk tilkalt ambulansen som er stasjonert på Evje. Den brakte Maria raskt til sykehuset i Kristiansand, hvor Maria ble operert første gang samme natt.

— Men det var så mye krutt i såret at de ikke kunne lukke det, sier Maria.

Søndag ble hun operert for andre gang, men heller ikke da fikk legene ut alt kruttet.

— For å unngå infeksjon i såret, kan de ikke lukke det, og må prøve å få renset det, sier Maria.

Hver gang det skal skje, får hun narkose. De første døgnene gikk hun også på morfin når hun var våken, så vondt hadde hun i leggen.

Foreløpig kan Maria ikke gå på benet.

— Men jeg regner med å bli bra. Men mye av huden er ødelagt, så det kan være jeg må transplantere hud til benet, sier Maria.

Hvor lenge hun blir sykmeldt, vet hun ikke.

— Så jeg vet ikke om jeg får tatt fagbrev til våren, sier hun.

Maria er lærling i trykkeriet i Stavanger Aftenblad og var på besøk hos sin far i Evje og Hornnes da ulykken skjedde.

— Oppskyting av raketter bør bare skje i offentlig regi. Sånn som det er nå, skytes de fleste raketter opp av mindreårige og fulle folk. Det er helt uforsvarlig, sier Maria.

I dag blir hun avhørt av politiet som skal etterforske hvem det er som er ansvarlig for den uvettige rakettbruken på Evje som skadet Maria.

— Jeg anmelder saken til politiet, sier hun bestemt.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.