KVINESDAL: — Sauene er funnet bare noen hundre meter unna der hvor det i midten av juni ble funnet drept åtte sauer, sier politiførstebetjent Erling Aagesen ved Kvinesdal lensmannskontor.

De to første av de døde sauene ble funnet lørdag. Enda en død sau ble funnet søndag, mens det fjerde dyret ble funnet skutt og drept mandag. Alle innenfor et inngjerdet område på Guse, i nærheten av riksvei 465 mellom Kvinesdal og Farsund.

Stedet ligger øde til uten verken bolighus eller hytter i nærheten.

— Vi har ingen formening om hvem som står bak, verken denne gangen eller forrige gang. Men det må være noen med en litt atypisk adferd, mener Aagesen.

Eieren av sauene som ble funnet denne gang, lurte i begynnelsen på om dyrene kunne ha vært tatt av rovdyr. Men etter hvert fant man skudd i kroppen på dem. Det er foreløpig uvisst hva slags skuddvåpen som er blitt brukt.

Natt til onsdag 16. juli ble sju døde sauer funnet liggende på et jorde ved Guse. Ett åttende dyr var så sterkt skadet at det måtte avlives. Disse dyrene ble regelrett henrettet med rifle. Sauebonde Geir Arild Røynestad hadde 11 sauer gående på jordet, bare tre av dem unnslapp kuleregnet. Disse tre har han nå tatt ned fra beitet.

— Det er rart at skytingen skjer i samme område. Vi undersøker alle muligheter, og har hatt noen avhør, uten å være noe nærmere oppklaring, forklarer Erling Aagesen.

Det er ikke mer enn om lag ti år siden en gjeng ungdommer brukte sauer som levende blinker i samme område, noen kilometer nærmere Farsund. Da ble et mindre antall sauer på beite skutt på. tom arild støle