KRISTIANSAND: — Vi trenger veldig et kongressenter, og vi konkluderer med at det må ligge svært sentralt og i umiddelbar nærhet til det nye konserthuset, sier Skisland. På Odderøya?

Derfor mener ordføreren det må ligge et eller annet sted mellom Silokaia og Hans Johnsen- gården i Vestre Strandgate.- Jeg er ikke fremmed for å legge det på Odderøya, sier han.Skisland har ledet arbeidsgruppen som de siste ukene har jobbet med kongress-planene. I gruppen har Skisland og Lund sittet som politiske representanter og samarbeidet med reiselivsnæringen og hotellbransjen. Det er bystyret som har bedt om fortgang i planene.- Vi trenger et kongressenter på 3.800 kvadratmeter, sier Lund.- Men hvorfor ikke bruke det nye konserthuset til store kongresser?- Fordi konserthuset vil få en stor sal som amfi. Vi må ha flatt gulv i en kongressal så vi kan dekke til 1000 mennesker. Dessuten vil konserthuset bli mye opptatt. Men nærhet til konserthuset er viktig. Et kongressenter trenger utstillingslokaler, restaurantkapasitet og så videre. Her kan vi få til viktig samarbeid mellom konserthuset og kongressenteret, sier Lund. Ber private melde seg

I mai vil byutviklingsavdelingen i kommunen legge fram en sak for politikerne. Deretter skal kongressenteret ut på høring og til høsten blir reguleringsplan politisk endelig behandlet.- Nå håper vi at private investorer kaster seg på. For eksempel Olav Thon-gruppen som eier Hans Johnsen-gården eller eierne bak Hotell Caledonien. For det er uaktuelt for kommunen å bygge. Får vi til en god prosess, kan utbyggingen starte nokså raskt over årsskiftet, sier Skisland.Lund håper nytt kongressenter kan stå ferdig i 2007/2008.Begge håper senteret kan utformes som et spennende, moderne signalbygg, gjerne etter en arkitektkonkurranse.Kristiansand har de siste årene gått glipp av mange store arrangementer fordi byen mangler et stort nok kongressenter.- Vi har faktisk landets laveste hotellbelegg, hvis man ser bort fra juli. Bare 45 prosent. Så det er viktig for byen å få tak i konferanse- og kongressmarkedet, sier Skisland.Lund og Skisland og arbeidsgruppen har vurdert andre lokaliseringer, eksempelvis HiA, Kjevik og Sørlandsparken. Men de mener nærhet til byens sentrum er avgjørende.