Statsadvokaten i Agder har tatt ut tiltale mot en 42 år gammel kvinne fra Kristiansand. Forholdet tiltalen dreier seg om går ti år tilbake i tid.

Ved flere anledninger fra 2002 til 2004 skal kvinnen ha hatt samleie med en mindreårig gutt hun ikke er i familie med. Gutten var 13 år da overgrepene skal ha startet, kvinnen 31 år. Overgrepene skal ha funnet sted hjemme hos kvinnen.

— Min klient nekter straffskyld for dette. Hun sier det hun er beskyldt for ikke har skjedd, sier hennes forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, til Fædrelandsvennen.

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 31. mars. Minstestraffen for samleie med barn under 14 år er tre års fengsel.

— Vi vil føre bevis i retten for å understøtte denne anklagen, og vil innkalle vitner omkring dette som jeg mener vil kaste lys over saken. Så er det opp til domstolen å avgjøre om dette er bevist tilstrekkelig, sier statsadvokat Jostein Johannessen til Fædrelandsvennen.

— Det har gått lang tid siden overgrepene skal ha skjedd?

— I slike saker er det ikke uvanlig at det tar veldig lang tid før den fornærmede kommer med sine historier til politiet, sier statsadvokaten.

Gutten er i dag 24 år. Bistandsadvokat Erling J. Kjærmann ønsker ikke å kommentere saken.