Det var fem minutter bedre enn persen fra New York i fjor, og godt under sin årelange drøm om å løpe under 2,30. — Det er ingen tvil om at det var stor stas. Jeg har tre ganger tidligere løpt på 2,32, og har trent litt ekstra for å presse meg under 2,30, sier en strålende fornøyd Heggheim.

150 kilometer i uka

Han har slitt litt med skade i år, men i gode perioder har han snittet på 150 kilometer løping i uka. I nær perfekte forhold i løypa som regnes for verdens raskeste maraton, løp han fortere og fortere underveis.

— Jeg hadde en veldig god dag, og løp med negativ split selv om jeg følte at jeg gamblet med åpningsfarten, sier kristiansanderen, som ble nummer 108 totalt av de 41.000 påmeldte løperne.

— Og nå blir neste mål å løpe under 2,25?

— He he. Nei, nå må jeg innse at dette blir bestetiden min. Det blir nok ikke mitt siste maraton, men jeg gidder neppe stille like godt forberedt, sier Heggheim.

Syum beste nordmann

Norsk-eritreeren Abraham Syum, som er bosatt i Mandal og har vunnet halvmaraton i Sommerløpet to år på rad, kom i mål på sterke 2,20 etter å ha passert halvmaraton på 1,06. Med det var han beste nordmann totalt med sin 53. plass.

— Men jeg tror Ole Kristians løp må være første gang siden 1990-tallet at en sørlending løper under 2,30. Og blant sørlendinger som har løpt fortere, kommer jeg i farten bare på Helge Dolsvåg, Egil Johansen og Inge Simponsen. Sistnevnte er dog i en klasse for seg med 2,11 fra den gang han vant London maraton, sier Finn Kollstad, trener i Kristiansand Løpeklubb.

Søgne-dame vant klassen sin

Selv var han godt fornøyd med å ha kommet inn på 2.40 etter å ha slitt med skade i oppkjøringen. Like bak fulgte Terje Fredriksen på 2,41. Ellers løp Erik Bergersen på 2.57, og fikk med det et bevis på at kroppen på ingen måte var restituert etter Ultra-VM for to uker siden hvor han løp 100 kilometer på 7,18. Han har før løpt på 2.37,58. Blant andre sørlendinger som kom under tre timer, kan nevnes Olaf Vaboen og Arvid Fredriksen, som løp på henholdsvis 2.58 og 2,59. Men den som kanskje imponerte mest av alle lokale, var Vera Nystad. Den 69 år gamle Søgne-dama løp på 3,45 og vant klasse 70-75 år.

Eliud Kipchoge fra Kenya var raskest av samtlige med tiden 2.04,00. Landsmannen Dennis Kimetto satte verdensrekord i fjorårets Berlin maraton med 2.02.,57.