— Det som gledet meg mest med undersøkelsen var at svarene fra Konsmo og Byremo var så like, sier ordfører i Audnedal, Tønnes Seland.

I begge bygdene seiler nemlig Midtre Agder, altså Åseral, Hægebostad og Marnardal, opp som de mest ønskede partnerne.

I Konsmo er det noen flere som er positive til å slå seg sammen med Nye Lindesnes (Lindesnes, Mandal og Marnardal) og Lyngdal 5 (Lyngdal, Farsund, Lindesnes og Hægebostad), men likevel over 70 prosent som foretrekker Midtre Agder.

Se hele undersøkelsen på Audnedals nettsider

1 av 5 foretrekker Lyngdal 5 eller Nye Lindesnes

For hele kommunens del får Lyngdal 5 og Nye Lindesnes tilslutning av henholdsvis 11 og 10 prosent av de spurte.

Resultatet er hentet fra den omstridte undersøkelsen der ungdomsskoleelever i kommunen ringte rundt til 375 audnedøler for å høre deres syn på kommunesammenslåing.

Les også:

Representativt bilde

Ordfører Tønnes Seland skriver i en e-post at utvalget som har svart (54 prosent) er så stort at spørreundersøkelsen gir et representativt bilde av det nåværende meningsbilde i Audnedal.

På spørsmålet om man ønsker å slå seg sammen med andre kommuner svarer 46 prosent ja og 40 prosent nei. Her er de eldre audnedølene (over 60) mer positive enn de yngre (under 30).

Les også:

— Tydelig tendens

— Resultatene viser en ganske så tydelig tendens om hva innbyggerne foreløpig mener er det beste alternativet, sier Seland og legger til at undersøkelsen må ses i lys av den informasjonen som så langt ligger ute.

— En annen ting vi kan trekke ut av undersøkelsen er at innbyggerne ikke ser på kommunene rundt oss som trusler, og det er jo bra.