Kommunen har tidligere sagt ja til å bosette 30 flyktninger i 2015 og like mange i 2016 og 2017. Onsdag vedtok politikerne å ta imot ytterligere 25 flyktninger i løpet av disse tre årene.

— Situasjonen har ikke vært så ille siden andre verdenskrig. Det må vi ta på alvor. Og vi må gjøre det vi kan i Lillesand, sa KrFs Ingebjørg Ribe Rudihagen.

Ordfører Arne Thomassen (H) i bystyret onsdag kveld. Et nær enstemmig bystyre sa onsdag ja til å ta imot 25 flere flyktninger fram mot 2017. Foto: Erlend Olsbu

Frp stemte motBakgrunnen for vedtaket er en forespørsel Barne— likestillings- og inkluderingsdepartementet har sendt til alle landets kommuner. I brevet blir kommunene bedt om å vurdere å ta imot flere flyktninger.

Administrasjonen i Lillesand har kommet fram til at kommunen kan ta imot 15 ekstra flyktninger i år og 15 ekstra i 2016. Det forslaget ble kun støttet av SVs Nils Martinius Justvik.

Et felles forslag fra H, Ap, Sp, V og KrF om å ta i mot fem flere i 2015 og ti flere i 2016 ble til slutt vedtatt, mot Frps to stemmer.

Tiggeforbud

Saken om bosetting av flyktninger var den første saken politikerne tok stilling til onsdag kveld. Etter en presentasjon om sentrumsplanen av byplanlegger Esben Gundersen fortsetter bystyret med de andre sakene.

En av sakene som skal behandles senere onsdag kveld er en eventuell oppheving av tiggeforbudet Lillesand innførte 1. mars. Etter det Fædrelandsvennen forstår ser det ut til å bli flertall for ikke å oppheve forbudet.