— Målet er å være så god at de ikke kan unngå å gi meg spilletid, sier Aase.

26-åringen ble i slutten av juli hentet på lån ut sesongen fra Vindbjart. Kantspilleren fikk mye tillit av Mons Ivar Mjelde, men under Bård Borgersen har det kun blitt fem minutter som innbytter mot Sarpsborg 08 i 23. serierunde.

Daniel Aase (t.v.) ble hentet til Start av Mons Ivar Mjelde. Under Borgersen har han knapt spilt. Foto: Håvard Karlsen

I runden etter, mot Lillestrøm, satt han hele kampen på benken. I de to siste kampene, mot Vålerenga og Rosenborg, har han ikke en gang vært i troppen.

— Daniel vil komme mer til sin rett når vi møter lag som Sandefjord og Mjøndalen hvor det blir en litt annen type kamp, sier Borgersen.

— Jeg tror fortsatt jeg kan spille en viktig rolle i sesongavslutningen. Det kommer to kamper nå som er ekstremt viktige for klubben, og som er mot lag vi forhåpentligvis skal prøve å styre litt mer av kampen. Da får vi et kampbilde som kan passe meg bedre, sier Aase.

Herjet mot eliteseriemotstand

Det var nærmest et folkekrav at Start skulle signere Aase i sommer. Driblefanten hadde tidligere i sesongen herjet i cupkampen mot nettopp Start, og han var også god da Vindbjart tapte 2-4 mot Odd i 3. runde av NM. I Start har han ennå ikke fått ut sitt fulle potensial.

— Jeg vet hva jeg kan gjøre, og jeg vet hva jeg har gjort på enkelte treninger. Jeg har også spilt noen kamper på Sør Arena for ikke så lenge siden der jeg viste at jeg holder nivået. Det handler også om å få sjanser, og det er umulig når man ikke spiller, sier Aase, som ikke ønsker å bruke altfor mye fokus på det som har skjedd.

Daniel Aase fikk fem minutter som innbytter mot Sarpsborg 08. Foto: NTB SCANPIX

— Vi har fire kamper igjen, og to av dem er opplagt svært viktige er for klubben. Jeg mener selv jeg kan spille en viktig rolle, gjentar Aase.

Lysluggen har til tider herjet, spesielt i småspillet, på Start-treningene de siste månedene.

— Utfordringen har vært å finne rollen min når vi skal spille 11 mot 11. Jeg har egentlig hatt veldig mange bra treninger, men har ennå ikke klart å få brukt mine styrker i 11 mot 11, sier Aase.

- Må ha mye ballkontakt

— Hvorfor ikke?

— For det første er det mye mindre ballkontakt, og mye mer av tiden går på å løpe defensivt og å ligge i ramme. For å få fram mine beste ferdigheter må jeg ha mye ballkontakt, sier Aase.

26-åringen mener han burde ha vært i troppen både mot Vålerenga og Rosenborg.

— Men det er utrolig viktig for meg at fokuset må ligge på Sandefjord-kampen, ikke det som har skjedd. Jeg forholder meg 100 prosent til det Bård har bestemt. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, og prøve å spille meg inn på laget, sier Aase.

Daniel Aase (t.v.) har vært god på Start-trening de siste månedene. Foto: Håvard Karlsen

Kantspilleren har en avtale med Start som strekker seg ut årets sesong. Start har også sikret seg en opsjon på kjøp.

— Er du i Start neste sesong, tror du?

— Jeg har ikke peiling. Det blir en diskusjon etter sesongen, hvor jeg ser på hvordan ting har gått, og evaluerer halvåret i sin helhet. Det vil også bli en vurdering både fra mitt ståsted og fra klubbens ståsted på hva man ønsker videre, sier Aase.