Det sier kulturminister Torhild Widvey (H) til Fædrelandsvennen.

Det kan bety at badeanlegget i Kristiansand neste år får de 25 millioner kronene de lenge har kjempet for å hente inn.

På Høyres landsmøte gjør kulturministeren det klart at det den 15. juni kommer en regelendring i «bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet» som kommer Aquarama til gode.

Private

— Det er flott at private tar medansvar for drift av offentlige anlegg. Da er det naturlig at de også får adgang til tippemidler, forklarer Widvey.

I dag er det slik at bare offentlige driftere av offentlige anlegg kan få spillemidler.

Aquarama eies av Kristiansand kommune, men selve badedelen driftes av det private selskapet Aquarama Kristiansand AS i regi av Kruse Smith og Br. Reme.

Idrettshallen, som driftes av kommunen, har fått 10 millioner i tippemidler. Politikere i Kristiansand har kjempet for å få totalt 35 millioner kroner for hele anlegget, og nå er de bønnhørt av kulturministeren.

Viktig prinsipp

— Vi er kjempefornøyd, dette har det vært jobbet mye med i Kristiansand, sier stortingsrepresentant Norunn Tveiten Benestad.

— Dette kan bli spennende framover, for det åpner for et veldig viktig prinsipp. Kommunene har mange oppgaver de skal løse, men ser ofte ikke for seg hvordan de kan drifte nye anlegg. Det vil bety mye at private nå får adgang til disse spillemidlene, sier stortingsrepresentant Svein Harberg.

Den varslede regelendringen vil imidlertid ikke gi private driftere av private anlegg rett til tippemidler.