Onsdag ettermiddag innførte brannvesenet driftsbegrensninger i skog og utmark på grunn av den store skogbrann.

— Nå måtte vi gjøre noe. Det er stor skogbrannfare. Vi ser at aktivitet ute i skog og mark fører til branner, og da må vi opp med pekefingeren til de som driver med skogsarbeid, sier brannsjef Jan Røilid i Kristiansandsregionen brann og redning.

Må søke

Det betyr at f. eks. linjeryddere og hogstfirmaer må søke dispensasjon for å få lov til å fortsette arbeidet sitt de neste dagene.

— Brannsjefene har hatt en dialog gående de siste dagene. I hele Agder, unntatt Sirdal, er denne begrensningen innført. Det varer til det kommer nedbør, eller til det blir totalforbud mot skogsarbeid, sier Røilid.Han sier at det ikke er mange dagene siden brannvesenet slukket en gressbrann som hadde startet på grunn av linjeryddere med vinkelsliper.

- Pass på grillen

Brannsjefen benytter anledningen til å minne folk at det i perioden 15. april til 15. september er totalforbud mot bruk av åpen ild i skogen.

— Engangsgrill er også forbudt! Det er mange som tror det er greit. På svaberg langs kysten er det greit, men i skogen skal det ikke grilles. Vi bruker store ressurser på å slukke branner som er startet av engangsgriller, sier han.