— De som viser minst forståelse, er ofte kristne, sier Roll.

Han er svært glad for engasjementet og debatten som brevet hans til Sørlandet sykehus har forårsaket. På Fædrelandsvennens nettsider og Facebooksider har det haglet med kommentarer fra folk som både er enige og uenige med ham. Fædrelandsvennens nettavstemming har nådd rekordaktige tall med over 6000 som har stemt mandag formiddag.

Resultatet viser at vel 70 prosent mener Sørlandet sykehus fortsatt bør ha bibler utstilt i pasientrom, mens 30 prosent vil ha dem fjernet.

Ikke muslim

— Jeg står fram med to begrunnelser. For det første er det mange som har antatt at det er en utlending eller muslim som har krevd bibelen fjernet. Og det er det altså ikke. For det andre vil jeg vise at jeg mener dette seriøst og står for det jeg har skrevet.

Han er født og oppvokst i Søgne, jobber som IT-ansvarlig ved Mandal videregående skole og er ateist.

— Jeg reagerte da kona og jeg var på barselavdelingen med vårt andre barn. Jeg synes det er støtende at en bok som inneholder så mye forferdelig, skal stå utstilt i et offentlig sykehus, sier han.

Samtidig understreker han at det også er mye positivt i bibelen, men mener de som ønsker å lese den på sykehuset, kan ordne det selv. Og han peker på forskjellsbehandlingen som ligger i at bare den kristne tro er representert, ingen av de andre religionene.

Teksten fortsetter under videoen.

Facebook

Allerede lørdag formiddag «sto han fram» på sin egen Facebook-side. Der delte han Fædrelandsvennens artikkel og utdypet ytterligere sine meninger. Etter kort tid kom kommentarene.

— Jeg har registrert at mange av de som er enige med meg, har sendt private meldinger, sms eller mail. Som om de ikke tør stå fram mot flertallet. Det gir meg en følelse av at det eksisterer et flerstallstyranni, mens demokratiets grunnvoll er å ivareta minoritetenes rettigheter, sier Roll.

Kristen

- Men Norge har en lang, kristen tradisjon?

— Det argumentet misbrukes av mange. Vi har også en lang norrøn tradisjon, en lang vikingetradisjon, og alle disse skal vi ta vare på. Som ateist ville jeg stått øverst på barrikadene dersom religionsfriheten ble truet. Men religionsfrihet handler også om retten til ikke å tro, sier Roll.

Han setter stor pris på at sykehuset vil ta kravet om å fjerne all religiøs litteratur på alvor. Om han får kravet innfridd, tør han ikke spå, men bare det at debatten spredte seg så kraftig, gjør at han er glad han sendte kravet til sykehuset.