I kommunestyret spurte Frps gruppeleder, Magne Hunsbedt, rett ut om hvilken hjemmel ordfører Torhild Bransdal har for å nekte sine politiske konkurrenter å bruke en dag på en arbeidsplass i kommunen, etter bråket forrige uke.

Ikke hjemmel

Bransdal medga at hun ikke hadde noen hjemmel. Hun viste til at rådmannen hadde tatt saken opp med henne og at hun orienterte hele plan— og økonomiutvalget. Der oppfattet hun støtte til at slik hospitering må vente til etter valget og bli en del av folkevalgtopplæringen.

Alexander Etsy Jensen Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Frps Alexander Etsy Jensenkalte i forrige uke ordføreren antidemokratisk og mente hun forsøker å kneble valgkampen. Han og andre i Frp ønsker å bruke en dag i en barnehage eller helseinstitusjon for å lære og for å danne seg inntrykk som kan bli til politikk.

Hvorfor så farlig?

Etter torsdagens kommunestyremøte sier han dette:

— Ordføreren hadde ikke hjemmel til å nekte oss å hospitere, og i kommunestyret fokuserer hun på hvor positivt slik hospitering er. Hvis dette er så positivt, hvorfor da så farlig før valget, sier Jensen, som i april skal bruke en dag i en privat barnehage, siden han ikke får lov i en kommunal.

Rådmann Svein Skisland sier det er flott at politikere vil ut i kommunen og lære.

— Politikere må snakke med så mange ansatte de vil når de vil. Og hospitering er veldig positivt, men det må avklares med leder og ansatte og det må skje etter valget, sier rådmannnen, som synes det er naturlig at han rådførte seg med ordfører i saken og at det lages noen kjøreregler

Gruppeleder Hunsbedt sier:

— Jeg respekterer at rådmannen har ansvaret for sine ansatte og vi lytter til det han ønsker. Og jeg noterer samtidig at ordføreren ikke hadde noen hjemmel.