Mannen er asylsøker fra Senegal. Natt til søndag 26. oktober i fjor traff han kvinnen som var på vei for å ta bussen hjem fra byen. Hun hadde stanset ved en minibank, mannen sa han ville bli kjent med henne.

Selv om kvinnen avviste ham flere ganger, fulgte mannen etter til bussholdeplassen og videre da hun gikk for å ta taxi hjem. I den ferske dommen fra Kristiansand tingrett heter det at de plutselig stod utenfor en dør som mannen låste opp. Kvinnen gjentok at hun ikke var interessert, men hun ga likevel etter for press og ble med inn. Hun tok ikke av seg sko og jakke.

Tvang i henne kokain

Etter å ha sittet og pratet i sofaen, ville mannen at kvinnen skulle ta av seg yttertøyet. Hun nektet. Det utviklet seg etter hvert til en slåsskamp, der han fikk av henne klær og befølte henne. Kvinnen forsøkte å unnslippe da 28-åringen gikk ut for å hente kokain han hadde fått på døren.

Da hun nektet å ta narkotikaen, ble han rasende og klarte å tvinge den i henne ved å ta den på tungen sin og få litt inn gjennom munnen hennes. Kvinnen gjorde stor motstand, men mannen fikk likevel av henne trusen og voldtok henne. Han er også dømt for et voldtektsforsøk.

Etter tre timer lyktes hun med å rømme fra leiligheten hans, og oppsøkte politivakta i Kristiansand, forskremt og uten yttertøy.

Troverdig

Kvinnen har flere svarte hull i det hun husker fra hendelsen. Men retten slår fast at kvinnen har forklart seg troverdig og hele tiden holdt fast ved sin forklaring. De ser helt bort fra at tiltalte mener hun ble med ham av fri vilje og at han ikke tvang henne til noe.

«Retten legger i skjerpende retning vekt på den brutaliteten tiltalte har vist overfor fornærmede over flere timer, med mye vold, slåssing, gjentatte seksuelle overgrep og nedverdigende handling. Fornærmede ble påført store skader og smerte, samtidig som tiltalte lo av henne og så ut som han likte at hun ble pint», skriver retten.

Straffen er satt til fire års fengsel. Kvinnen er tilkjent 175.000 kroner i erstatning.