Flere politipatruljer rykket ut da det ble meldt om en drukningsulykke. Foto: Roald Ankersen
Det var på denne stranda at drukningsulykken skjedde ved 20-tiden mandag kveld. Foto: Roald Ankersen

GRIMSTAD: Ved 20.00-tiden ankom nødetatene Rorevannet, hvor det ble meldt om en drukningsulykke.

Luftambulansen landet på stedet like over klokken 20.00. Brannvesen og politi var også på stedet. Ulykken skjedde på Rorestranda.

Forsøkte gjenopplivning

Vedkommende ble funnet i vannet.

Flere politipatruljer rykket ut da det ble meldt om en drukningsulykke. Foto: Roald Ankersen

— Vi fikk melding om en drukningsulykke i Rorevannet. Foreløpig vet jeg ikke så mye, men helsepersonell driver med gjenopplivning på stedet, sa operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen. Klokken 20.26 ble en voksen kvinne erklært død.

— En kvinne er erklært død av helsepersonell. Hun ble funnet liv løs i vannet, sier innsatsleder Arnt Roger Lyngmyr til Fædrelandsvennen.

Identifisert

Helsepersonell forsøkte gjenopplivning på stedet, men det lyktes ikke.

— Kvinnen er nå identifisert. Hun er i 50-årene. Vi jobber nå med å varsle kvinnens pårørende, sier operasjonsleder Birkeland ved 21.30-tiden.

Barn varslet om ulykken

Ifølge øyenvitner, som Fædrelandsvennens reporter på stedet har snakket med, var det en gruppe barn som oppdaget den livløse kvinnen i vannet. De skjønte umiddelbart at noe var galt, og et av barna ringte sin mor.

Det var på denne stranda at drukningsulykken skjedde ved 20-tiden mandag kveld. Foto: Roald Ankersen

Moren bodde like ved, og kom stormende til stranda med en gang hun fikk beskjed. Da hun kom til stranden skjønte hun med en gang at noe var galt. Hun svømte ut og fikk hentet inn den omkomne kvinnen, som da var cirka 25 meter fra land. Politiet bekrefter at kvinnen ble funnet av barn.

— Det var barn som badet her som oppdaget en person i vannet. Ut ifra det jeg har forstått tilkalte de foreldre som fikk personen på land, sier innsatsleder Lyngmyr.

Han legger til at politiet tilbyr barna som oppdaget kvinnen hjelp.

Populær badestrand

Temperaturen i Rorevannet ble anslått til å være cirka 14-15 grader. Vannet er drikkevannskilde for innbyggerne i Grimstad.

Brannvesenet bekreftet ovenfor Fædrelandsvennen at de er på stedet, men henviste til politiet for ytterligere informasjon.

Roresanden er en populær badestrand i Grimstad. Det var flere badegjester på stranden da kvinnen ble funnet livløs.