— Folk ringer og klager på at kirkeklokkene ringer på en lørdag, forteller Per Kristian Klausen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, lørdag ettermiddag.

Operasjonssentralen fikk noen klager på kirkeklokker som klang rundt om i Agder denne ettermiddagen.

- Det er lovlig

Klausen publiserte følgende melding på Twitter:

«Hvis det er flere som klager på at kirkeklokkene ringer, gjøres det oppmerksom på at høytiden ringes inn; og det er lovlig.»

— Det er jo ingenting som skjer i kirka, så noen tror ringingen dreier seg om teknisk feil. Men klokkene ringer fordi det er pinsehøytid, kommenterer Klausen.

- Helt normalt

Stein Reinertsen, biskop i Agder og Telemark bispedømme, opplyser om at det er helt normalt å ringe inn pinsen.

— Vi har tre høytider i kirken; jul, påske og pinse. På julaften, påskeaften og pinseaften ringes høytiden inn. Dette er en helt vanlig måte å markere at vi går inn i en høytid, sier Reinertsen.

- Hva er pinse?

— Uten pinse hadde vi ikke hatt noen kirke. 40 dager etter påska, på Kristi himmelfartsdag, feirer vi at Jesus for opp til himmelen. Ti dager senere sendte han Den Hellige Ånd til disiplene sine. Den Hellige Ånd er en del av treenigheten, Fader, Sønn og Hellig Ånd, sier biskopen.

— Man kan ikke tro på Jesus uten å ha Den Hellige Ånd. Det er Ånden som skaper tro i våre liv. Uten Ånd, ingen liv. Ånden er en del av Gud. Når vi får Den Hellige Ånd, har Gud tatt bolig i mennesket, fortsetter Reinertsen.

Kirkeklokkene ringer vanligvis mellom klokka 17.00 og 18.00 når høytider ringes inn.