Årets første V75-kjøring på Sørlandets travpark hadde mange lokale favoritter, og banemannskapene hadde på forhånd jobbet hardt for å presentere en best mulig bane.

I ponniløpet gikk det unna i 1.48-fart, som er meget raskt for ponnier. Dermed fikk kuskene bekreftet at forholdene var perfekt. Noe flere av vinnerne hadde en fordel av.

Lokal trippel

Det ble i V75-innledningen en lokal kamp om seieren. Rigel Storm hadde teten, mens favoritten Ask Eld lå utvendig. Bakfra kom i tillegg Sjeikens Gull med stor fart, men Rigel red av stormen.

— Jeg vet at hesten er god, men vi fikk i dag teten uten problemer og da var mye gjort. Han er vel egentlig bare blitt bedre og bedre med årene. Og svarte greit opp storfavoritten Ask Eld, oppsummerer kusk Åsbjørn Tengsareid.

P. P.’s Perfect kommer fra Sogndalen, og sørget sammen med Eirik Høitomt for at det ble seier også til Vest-Agder under lørdagens kjøring. Foto: Baard Larsen

— Vi merket på slutten av fjorårssesongen at Rigel Storm var på gang. Tålmodighet lønner seg, og Rigel Storm har tross alderen på ti år gammel fortsatt utviklingen, sier eier og trener Arild Salte etter at vallaken tok sin tredje seier på syv starter i år. Årstotalen er allerede oppe i 148.000 kroner for Frolands-traveren.

Økonomisk reise

I første løp trodde alle at El Diablo B.R. til Frode Hamre skulle vinne, tross bakspor. Men når farten ble 1.11 og 1.13 innledningsvis, fikk favoritten for langt fram.

Fra innvendig reise løste alt seg for Eirik Høitomt og Finslandstraveren P. P.’s Perfect tilhørende familien Finsådal. De tjente på at tempoet var høyt underveis.

— Hesten ble operert for ett år siden, og har brukt langt tid på å få henne tilbake til start. Motstanden var hard, men da favoritten feilet og vi fikk rett løp, løste alt seg, legger medeier og oppasser Vilde Weire Finsådal til.

Ponnisuksess

Bjørn Arvid Sæle fra Lillesand vant klassen årets ponni under hestegallaen forrige helg med Brianna. Ekvipasjen årsdebuterte lørdag før V75-kjøringen, og fortsatte der de slapp i fjor.

Bjørn Arvid Sæle tok seg enkelt av ponniløpet sammen med Brianna. Fjorårets seiersrike ekvipasje årsdebuterte på beste måte. Foto: Baard Larsen

— Brianna vant ni av 12 starter i fjor, og klarte å sesongdebutere med seier. Ettersom hun mistet en sko foran rett før løpet, ble det ikke optimalt. Galoppen i første sving gjorde meg betenkt, men det gikk bra. Årets mål er NM på hjemmebane til sommeren, oppsummerer det unge kusketalentet Bjørn Arvid Sæle.I V75-3 avdeling vant Øystein Tjomsland-trente Ossmann, mens lillesandstraveren Pave Odin fullførte sterkt til tredje fra dødens posisjon på ny rekord. Eierne Tonje Ramfjord og Trond Mikkelsen er nok fornøyd med at rekorden ble senket med 3,3 sekunder til 1.26,5 over 2.140 meter voltestart.

Også travparken-trener Jenny Thygesen noterte seg for triumf da Mjølner Oda vant hoppecup-løpet for kusk Lars Anvar Kolle på tiden 1.26,5 over 2.160 meter volte. Dette er ny rekord med 0,2 sekunder for hoppa, som var folkehest på Klosterskogen travbane i fjor.