Overgrepet fant sted i fjor høst i en privatbolig et sted i indre Agder. Offer og overgriper skulle overnatte hos felles bekjente, etter at de begge hadde deltatt på en fest.

Offeret og hennes venninne som bodde i huset kom utpå natten hjem og la seg til å sove ved siden av hverandre i en dobbeltseng. Litt senere på natta dukket 28-åringen opp. Han kledde seg naken, og la seg mellom de to sovende kvinnene.

I løpet av natta registrerte den ene kvinnen at noen flere ganger befølte henne i skrittet, men våknet først skikkelig da noen prøvde å snu henne over på siden. Den unge kvinnen fikk nærmest sjokk da det gikk opp for henne at det lå en naken mann ved siden av henne, og at hun selv heller ikke lenger hadde noen truse på seg.

Retten mente det ikke var tvil om at det var den nå 28 år gamle mannen som hadde tatt av henne trusen, samt forgrepet seg på henne.

Da de våknet jagde de to kvinnene overgriperen på dør. Han forlot boligen uten protester, og reiste deretter hjem til sin egen kone og barn.

Fornærmede opplevde overgrepet som svært krenkende, og var etter hendelsen sykmeldt i halvannen måned. Hun ble etter dette svært redd for å møte overgriperen igjen og begynte å låse dører.

28-åringen ble i tillegg til den ubetingede fengselsstraffen dømt til å betale offeret 75.000 kroner i oppreisning.