Elin Linde Fagerbakke sier hun har kontroll og torsdag ønsker hun velkommen til Nordisk Kvinnekonferanse i Sørlandshallen.

— Hva må til for at du etter konferansen mener dere har lykkes?

— Vi ønsker inderlig at de som kommer får et møte med Gud og at noen for første gang tar i mot Jesus. Så har vi tidligere sett sterke helbredelser og deltakere som er blitt kvitt noe som har plaget dem lenge. Dette håper jeg skal skje i år også, sier Fagerbakke.

Fra 68 til 2500

I år er det 24 år siden Kvinner i Nettverk, der Elin Linde Fagerbakke er daglig leder, arrangerte sin første kvinnekonferanse. Da var det 68 deltakere. De siste fem årene har de samlet 2000-2500 damer i Sørlandshallen, og det er lenge siden kvinnekonferansen var et lokalt sørlandsarrangement.

— Ut fra påmeldingene blir vi like mange til helga som tidligere år. Og det kommer damer fra Island, Danmark, Sverige, Finland og fra alle fylkene her i landet, sier Fagerbakke.

Hun forteller at de ønsker å vise at «Gud kan forvandle mørke til lys».

— Det har alltid vært vårt varemerke å løfte fram at Herren kan lyse inn i menneskers mørke.

Les også:

Profesjonelle terapeuter

— Hva gjør dere dersom enkelte deltakere ikke opplever at det kommer noe lys inn i sitt mørke, men at livet fortsatt er like mørkt?

— Dette er vi veldig bevisste på. For vi vet at ikke alle utfordringer og tunge traumer kan løses på fem minutter. Og når vi ser at noen trenger og ønsker mer oppfølging, kan vi sette dem i kontakt med nettverket vårt over hele landet. Vi vet også at noen kan trenge kontakt med lege, psykolog eller andre terapeuter for å komme videre. Da kan vi hjelpe med slike kontakter. Vi har for øvrig også profesjonelle leger og terapeuter til stede på konferansen i helga, sier Elin Linde Fagerbakke.

Med 790 kroner i deltakeravgift håper arrangøren at konferansen skal bære seg.

— Og får vi et overskudd, har vi nok av prosjekter å putte pengene inn, sier Fagerbakke, og forteller om hjelpearbeid Kvinner i Nettverk er involvert i både i Mosambik, India og Nepal.

Bare damer

— Hvorfor er konferansen bare for damer?

— Vår visjon har vært å lokke fram potensialet i kvinner.

— Og da passer ikke mannen inn...?

— Noen ganger kan det gi en annen trygghet at det kun er kvinner som deltar. Og trygghet er helt avgjørende når vi ønsker å bidra til at selvrespekten, troen og frimodigheten skal vokse. Da har vi erfart at samtaler og bønn kvinner i mellom, kan være avgjørende. Så skal vi ha det gøy, heie på hverandre og bytte ut jantelov med jentelov, sier Fagerbakke, og legger til at det er enkelte menn som likevel får være tilstede:

— Vi har med oss noen menn som hjelper oss med noe av det praktiske, smiler hun.

— Og til konserten med Kim Walker-Smith fredag kveld ønsker vi også gutta velkommen.

Jesus og åndelig påfyll

-Jeg skal få med meg de fantastiske forkynnerne, sier Linda Tånevik, tidligere lege i Mosambik, Mette-Marits forlover og nå fastlege i Kristiansand.

Linda Tånevik Foto: Reidar Kollstad

Tånevik trekker fram Amy Lancaster, som hun traff da hun jobbet i Pemba i Mosambik.— Amy er en flott personlighet, så jeg vet at dette blir bra, sier hun.

— Kunne ikke dette vært like fint med menn tilstede?

— For meg kunne det gjerne vært åpent for gutter også, men andre forteller at de slipper seg mer løs når det kun er kvinner til stede. Jeg skjønner det.

Charlotte Beckmann Østeby Foto: To Fotografer

Det er første gang Charlotte Beckmann Østeby skal delta.— Jeg ser fram til å være tilstede en plass hvor Gud får virke. Det skal bli spennende å være sammen med så mange jenter som er åpne for Jesus og åndelig påfyll, sier Østeby, som er konsulent innen markedsføring og prosjektledelse.