— Vi kan ikke gi råd til utbygger om at vi er positive til åtte etasjer før spørsmål som sol- og skyggeforhold, krysset på fylkesveien og andre spørsmål er avklart. Vi må ha svarene i en reguleringsplan før vi kan gi signaler, sa Aps Geir Wehus under debatten i bygg- og miljøutvalget torsdag.

Ove Svendsens kjøpesenter i sentrum planlegges på totalt 10.000 kvadratmeter, med over 30 butikker og minimum 160 parkeringsplasser. Foto: AMB Arkitekter

Med det gikk han samtidig mot sin egen partigruppe.

Åtte etasjer

For både KrF og Ap uttalte på forhånd at de ønsker å gi utbygger Svendsen et positivt signal om åtte etasjer i sentrum. Ønsket var et tydelig politisk signal før områdeplanen for sentrum skal revideres, ettersom grensen i dag er fire etasjer.

Wehus stod alene, og Magne Hunsbedt (Frp) lanserte så en ordlyd som de andre i utvalget stilte seg bak, inkludert KrF og Ap.

— Utvalget ser positivt på en økning av etasjeantallet i forhold til gjeldende reguleringsplan, og utnyttelse anbefales avklart gjennom regulering for et større geografisk område, heter det nå.

Les også:

— Det er ikke snakk om å gi byggetillatelse. En plan senere vil vise konsekvensene, og da kan vi si om vi ønsker det, sa Hunsbedt.

Råd

Utvalgsleder Solveig Robstad (Ap) ville være tydeligere.

— Vi må kunne gi et politisk råd om åtte etasjer, og at det skal utredes senere. Kanskje det ikke blir noe kjøpesenter dersom de ikke får noe signal, sa hun til Wehus.

— Det er ikke slik at Svendsen bare gir Vennesla en gave. Han skal tjene penger, og får han seks etasjer så blir han sikkert kjempeglad, svarte han.

— Det er lov å tjene penger her i landet vet du, repliserte Robstad.