Klokken 18.17 mottok politiet melding om mulig falsk bøssebærer i området Tveit/Ryen, opplyser operasjonsleder Miriam Stausland til Færdrelandsvennen.

— Vi mottok tipset av en mann som kunne fortelle at en kvinnelig bøssebærer hadde vært hos ham på døren med ei bøsse med rødt lokk. Mannen reagerte ikke på dette der og da, men etter at han en drøy time senere hørte på radioen at bøssene skal ha grønt lokk, valgte han å kontakte politiet, sier Stausland.

Hun ber nå folk om å være obs på bøssens farge. Den skal være sylinderformet, grå i bunnen og med grønt lokk. Videre skal bøssebærerne ha på seg et klistermerke med et id-nummer. Det samme nummeret skal stå på bøssen, som i tillegg skal ha Kirkens Nødhjelps logo.

— Vi har ikke hatt noen ledige patruljer som har kunnet søke etter kvinnen. Vi oppfordrer folk i området Tveit/Ryen til å være spesielt på vakt, sier Stausland.

Koordinator for TV-aksjonen i Søgne, Songdalen og Kristiansand, Ragna Marie Henden, sier de er informert om forholdet.

— Dersom dette stemmer er det selvsagt veldig trist. Jeg synes det er leit og forkastelig at noen utnytter TV-aksjonen til egen vinning!